Polèmica a la localitat de Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental, per la presència de quatre càmeres de seguretat a l'entrada dels vestidors del camp de futbol municipal. Tot va sorgir dijous de la setmana passada, quan les jugadores de l'equip cadet del FC Palau-solità i Plegamans, un cop acabat l'entrenament, es van adonar que a l'entrada del vestidor hi havia una càmera que enfocava a la zona on es canviaven de roba. Ràpidament, van alertar de la seva presència a la directiva del club, que va activar el corresponent protocol davant la violència sexual de la Federació Catalana de Futbol.
Des del club, en ser les noies menors d'edat, es va informar de la situació als seus pares. També es van revisar les instal·lacions del camp de futbol municipal i es va descobrir que hi havia tres càmeres més instal·lades en entrades de vestidors, sent un total de quatre els que estaven vigilats d'aquesta manera. El passat dilluns, quatre dies després de la troballa, el club, que afirma que desconeixia la presència de les càmeres, va anar a denunciar-ho a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Perpètua de Mogoda i la policia catalana va obrir una investigació sobre els fets.
Unes càmeres antirobatori instal·lades per l'Ajuntament
Des de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans han sortit al pas i han explicat que es tracta dispositius amb sensor de moviment que enregistren durant 10 segons i que només funcionen quan les instal·lacions estan tancades i s'ha activat l'alarma de seguretat. A més, apunten que es van instal·lar l'any 2011 arran d'un robatori amb un incendi al camp de futbol i que el club era coneixedor de la seva presència i disposa del codi d’alarma per activar-la i desactivar-la.
En un comunicat, el consistori detalla que durant els més de deu anys que porten aquelles càmeres instal·lades, mai hi ha hagut cap captació d’imatges de cap persona, ja que mai s'ha detectat cap moviment als vestidors amb l'alarma activada. Tot i això, tècnics de l'Ajuntament i de l'empresa de seguretat que va instal·lar el sistema han inspeccionat aquest dijous les instal·lacions i han decidit que es mantindran els sensors de moviment, però eliminant la funció d’activació de les càmeres i possibilitat de gravació de cap imatge. Cal recordar que la col·locació d'un sistema de videovigilància antirobatoris està prohibida si no se n'informa els usuaris que fan ús de la instal·lació, ja que atempta contra la seva integritat i la intimitat.