Una treballadora de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès denuncia un cas d'assetjament per part d'un company de feina. A ElCaso.cat hem parlat amb la víctima, que ha volgut preservar el seu anonimat i, a més a més, també hem tingut accés a la denúncia presentada als Mossos d'Esquadra.

Una treballadora denuncia el secretari de l'Ajuntament de l'Ametlla 

Segons consta a la denúncia, els fets han passat aquest dimarts 21 de desembre a l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, un municipi del Vallès Oriental. El presumpte autor dels fets és O.C., el secretari de l'Ajuntament. La víctima respon a les inicials P.M. i, des de fa més de 30 anys, treballa a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) del municipi.

Tal com explica la víctima a la denúncia presentada als Mossos d'Esquadra, tot va començar quan, presumptament, des de l'ajuntament li havien denegat l'opció de fer teletreball quan anteriorment, li havien dit que sí que podria fer-ho. 

Cap a les 11:00, P.M. s'ha acostat cap al presumpte autor dels fets i aquest li ha dit que no volia parlar amb ella "si era per parlar malament d'algú". La intenció de la víctima era ensenyar-li un escrit que li volia enviar a l'alcalde en referència a la denegació del teletreball.

La víctima denuncia que el presumpte autor dels fets l'ha començat a escridassar

Ha estat a partir d'aquest moment quan, presumptament, O.C. ha començat a tenir una actitud agressiva amb la treballadora. Segons consta a la denúncia, l'home l'ha començat a escridassar i a recriminar-li que ella havia denunciat a l'alcalde, uns fets que P.M. assegura que són completament falsos i que l'únic que havia fet era parlar amb el comitè d'empresa per esclarir el tema del teletreball.

"Això et posa, això t'agrada, et dona morbo"

Presumptament, quan s'estaven dirigint al despatx de la responsable del comitè d'empresa, O.C. ha posat la seva boca al costat de l'orella de la víctima i li ha començat a xiuxiuejar obscenitats: "Això et posa, això t'agrada, et dona morbo", recull la denúncia als Mossos d'Esquadra.

Denuncia Ametlla Vallès / Cedida

Una fotografia de la denúncia presentada als Mossos d'Esquadra / Cedida

"En 30 anys treballant a l'OAC mai he tingut cap problema amb ningú"

"En 30 anys treballant a l'OAC mai he tingut cap problema amb ningú, No em mereixo això que m'ha passat. Només de pensar a tornar-lo a veure, no ho puc suportar", explica la víctima a ElCaso.cat, on ha aprofitat l'ocasió per dir que ha demanat la baixa mèdica de l'ansietat que li han provocat els fets, que també queda recollit a la denúncia.

Atac d'ansietat i sensació d'angoixa molt gran

Tot i aquesta denúncia, la víctima explica que O.C. continua treballant a l'ajuntament mentre ella està de baixa fruit d'aquesta situació, que li ha produït un atac d'ansietat i una sensació d'angoixa molt gran. 

"No sé com podré treballar si està ell. Vull que se sàpiga la veritat, ningú té nassos a dir-la"

Segons explica la víctima, a l'ajuntament estan al dia de la situació, però no s'ha fet res. "No sé com podré treballar si està ell. Vull que se sàpiga la veritat, ningú té nassos a dir-la", diu .P.M. a ElCaso.cat, on ha assegurat que ni l'alcalde ni cap regidor s'han preocupat de preguntar-li com estava després dels fets.

L'ajuntament no ha fet cap declaració

A ElCaso.cat ens hem intentat posar en contacte amb l'Ajuntament del Vallès per saber la seva versió dels fets, però no han fet cap declaració. Cal remarcar que els fets explicats a la denúncia, encara no han estat corroborats judicialment i, per tant, caldrà espera a què avanci la investigació per demostrar o no la presumpta culpabilitat del secretari general.