Turquia no només s'ha consolidat com una destinació turística, sinó també com un paradís de la cirurgia estètica, en comptar amb milers de clíniques estètiques que ofereixen tota mena d'intervencions i tractaments a preus molt baixos, en comparació amb les clíniques espanyoles o europees. Recentment, s'ha posat de moda entre els ciutadans europeus viatjar fins a Turquia per sotmetre's a cirurgies o tractaments d'ortodòncia, amb l'objectiu de tenir així un somriure de somni, amb les dents perfectament alineades i blanques. No obstant això, són molts els professionals que adverteixen dels perills i riscos que suposa dur a terme aquest tipus d'intervencions sense haver-se informat correctament, guiant-se únicament pels preus. Després de detectar un gran nombre de persones afectades al Regne Unit per aquestes pràctiques, el Consell General de Dentistes d'Espanya ha emès un comunicat a fi de conscienciar la població espanyola.

Onada d'afectats al Regne Unit després de viatjar a Turquia

El Consell General de Dentistes d'Espanya es basa en la informació publicada per l'Associació Dental Britànica (BDA), una enquesta de la qual revelava que, del miler de dentistes entrevistats, gairebé 600 d'ells havien atès pacients amb complicacions derivades dels tractaments contractats a Turquia. Les principals incidències detectades entre els pacients consistien en infeccions, abscessos i problemes per mastegar. Segons el CGDE, aquesta preocupant i alarmant xifra es deu que diversos influencers anglesos han popularitzat el fet de viatjar a Turquia per obtenir així un somriure perfecte a un preu irrisori. De fet, a TikTok hi ha l'etiqueta "#TurkeyTeeth", que compta amb 228 milions de visualitzacions, en què, inicialment, aquests influencers compartien els resultats de les seves cirurgies dentals a Turquia. No obstant això, en els últims mesos han sortit a la llum les terribles conseqüències que aquests procediments han tingut en la salut bucal dels afectats, motiu pel qual el CGDE vol advertir a la població espanyola que no caigui en aquesta tendència.

"Diversos influencers anglesos ja s'han sotmès a aquests tractaments i han pujat a les seves xarxes socials imatges de tot el procediment. Però el cert és que centenars de persones que han viatjat a Turquia per embellir el seu somriure han patit greus complicacions i autèntiques destrosses a les seves boques", exposa el Consell en el comunicat.

La majoria de persones que viatgen a Turquia són estafades en els tractaments contractats

Tal com explica el Consell General de Dentistes d'Espanya en el seu comunicat, el que succeeix en Turquia és que els clients són estafats, ja que contracten un tractament que no se'ls realitza, sinó que es posa en pràctica un altre de molt més agressiu. La majoria de les persones volen sotmetre's a un tractament de carillas, petites i fines làmines que es col·loquen a la superfície frontal de la dent sense que pràcticament sigui necessari tallar-los. El problema, segons el CGDE, és que a Turquia, malgrat contractar aquest tractament, se sotmet als clients a un de molt més agressiu i invasiu, el de les corones dentals, el qual requereix tallar gairebé el 60% de la superfície de la dent, ja que és una funda que l'ha de cobrir en totalitat.

El Consell General de Dentistes insisteix que ambdós tractaments "han de ser realitzats per un dentista qualificat i en una clínica que compleixi amb tots els requisits sanitaris i legals". Alhora, el Consell també demana que els consumidors siguin responsables i no caiguin en l'engany dels missatges publicitaris que "prometen tractaments dentals a preus irrisoris, ja que poden derivar en greus problemes per a la seva salut, com està passant al Regne Unit."