Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació del Vendrell, juntament amb els agents de la Policia Local de Cunit, van detenir el passat 1 de novembre una dona de 40 anys que es dedicava a robar a l'interior de domicilis de gent gran, dels qui es guanyava la confiança prèviament per aconseguir que li deixessin entrar, i s'emportava diners en efectiu i joies. La detinguda actuava principalment a les localitats de Cunit, Segur de Calafell i el Vendrell, i deia estar embarassada per semblar inofensiva. Se li imputen vuit delictes de furt a interior de domicili, un robatori violent, dos robatoris amb força i dos delictes d'estafa. 

La dona escollia deliberadament víctimes d'edat avançada, preferiblement amb problemes de mobilitat o cognitius, per poder perpetrar els robatoris sense que les víctimes oposessin resistència. De fet, la majoria dels robatoris els cometia en presència de les víctimes, que no podien defensar-se ni evitar que la dona marxés amb les seves pertinences. 

Es feia amiga dels avis abans de robar-los 

L'acusada abordava les víctimes al carrer, i entaulava conversa amb elles per guanyar-se la seva confiança. En moltes ocasions les seguia fins a casa per poder esbrinar els seus noms que llegia a les bústies, i es feia amiga d'elles aparentant ser inofensiva. A més, els explicava que estava embarassada, i quan considerava que s'havia establert una mínima relació de confiança, demanava, amb aquesta excusa, pujar amb elles a casa per anar al lavabo o beure una mica d'aigua. 

Un cop dins, regirava el domicili a la recerca de joies, diners en metàl·lic i altres objectes de valor, molts cops davant de les víctimes que no podien oposar-se per tractar-se de persones grans. Un d'aquests robatoris, comès a Calafell, va quedar enregistrat per una càmera de videovigilància; a les imatges es pot veure com la dona agafa el mòbil i la cartera d'una senyora gran, que no ho pot evitar per no poder aixecar-se del llit. En una altra ocasió, a Cunit, va empènyer la víctima, tot i la seva edat avançada, per poder fugir amb el botí, en el que figurava una cadena d'or de gran valor sentimental per l'àvia, qui fins i tot va dir a la lladre que es podia emportar el que volgués, però que li retornés el collaret. La detinguda va fer cas omís, i va agredir la dona abans d'escapar. 

Detinguda quan intentava fugir 

El passat 1 de novembre, la Policia Local de Cunit va rebre dos avisos sobre dos robatoris que s'acabaven de cometre a immobles dels carrers Joaquim Mir i Pere Romeu. Els agents van acudir ràpidament a la zona i, gràcies a les descripcions facilitades per les anteriors víctimes, van poder identificar la lladre quan aquesta tractava de fugir. Després de la seva detenció, la van poder relacionar amb tots els altres delictes, i van recuperar i retornar als seus propietaris la majoria dels objectes furtats.