Consternació i neguit a Foixà (Baix Empordà) arran de la posada en llibertat d'un lladre multireincident el passat 2 de juliol, després que entrés a robar a tres cases del municipi durant el mateix matí. El delinqüent, de 33 anys i nacionalitat marroquina, feia poques setmanes que havia quedat en llibertat després de complir condemna per fets similars. Gràcies al fet que va perdre la documentació mentre fugia d'un dels domicilis assaltats, els Mossos d'Esquadra el van poder identificar i posar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal de l'Empordà. Després de declarar, va tornar al carrer.

Van ser els veïns de Foixà els qui van alertar la policia catalana el passat dimarts quan es van adonar que una persona havia entrat a dues cases diferents per la força i s'havia emportat joies. En una d'aquestes, els propietaris van adonar-se que hi havia algú remenant els calaixos i el van sorprendre amb les mans al plat. El lladre, llavors, va agafar un tornavís i els va amenaçar de fer-los mal i va fugir corrent. Va intentar fer el mateix en un tercer habitatge, sense aconseguir-ho. 

Es deixa la documentació i s'amaga en un bosc 

Durant la fugida de la casa on havia entrat amb els inquilins dins, li va caure la documentació sense que s'adonés. Tampoc va poder emportar-se tot el botí, ja que el treballador d'una obra que havia sentit l'aldarull va agafar la bossa on ho havia ficat tot, recuperant els objectes sostrets. Els Mossos van muntar un dispositiu de recerca i, amb la descripció donada per les víctimes i amb els documents d'identitat que van trobar a terra, van poder localitzar-lo i detenir-lo en una zona boscosa a tocar d'uns masos. 

Durant l'escorcoll li van trobar la resta de coses que va robar de la primera casa, com dos rellotges, una bossa de roba, una cartera de pell i una màquina de tallar els cabells. Se'l van emportar a dependències policials i el van identificar, adonant-se que es tractava d'un delinqüent amb una llarga llista d'antecedents que just acabava de sortir de la presó. A més, poques setmanes abans de l'incident a Foixà, havia quedat detingut també per intentar entrar en cases del municipi de Fonteta. 

Neguit entre els veïns per la seva posada en llibertat 

L'acusat de dos delictes de robatori amb força i un en grau de temptativa va quedar en llibertat provisional després de declarar davant el jutge. L'alcalde de Foixà, Josep Oliveras, ha compartit el sentiment de tot el poble, que tenen "neguit" davant la decisió judicial, ja que no és la primera vegada que els entren a robar en un poble que "està molt disseminat". Des de l'ajuntament tenen contacte permanent amb els Mossos d'Esquadra per poder fer front a aquesta onada de robatoris, alhora que han manifestat que els pobles petits - Foixà només té uns 300 habitants - són "vulnerables contra els lladres multireincidents malgrat la bona feina que fan els Mossos".