Detinguda una dona de 73 anys per entrar a robar a casa de la seva veïna a Barcelona, que li havia deixat les claus mentre marxava de vacances amb la confiança que si passava res, ella l'ajudaria.

Roba la seva veïna mentre està de vacances

Tot va passar aquest dimecres a la tarda, quan una companyia de seguretat va trucar els Mossos d'Esquadra després de rebre l'avís de què una alarma havia saltat al carrer Taulat, a Poblenou, al districte de Sant Martí de Barcelona.

Una patrulla de la policia catalana s'hi va desplaçar fins al lloc dels fets i van picar la porta de l'immoble on havia saltat l'alarma. A l'habitatge, a més, hi havia càmeres de seguretat, cosa que la lladre no sabia, que la van enxampar in fraganti remenant diversos calaixos a la recerca d'objectes de valor.

Li havia deixat les claus per a emergències

En un principi, la dona no volia deixar passar els agents amb el pretext que no obria la porta a desconeguts, però al final la patrulla la va convèncer i van veure que anava vestida igual que a les imatges, expliquen fonts policials.

Llaves / Pixabay

La víctima havia deixat una còpia de les claus per a emergències abans de marxar de vacances / Pixabay

Van comprovar llavors que la dona era una veïna de la víctima del robatori a qui havia deixat les claus per si hi hagués una emergència.

La presumpta lladre, de 73 anys, va quedar detinguda llavors per robatori amb violència, ja que, tot i no haver forçat la porta, no tenia el consentiment de la propietària per entrar-hi.

Consells per evitar que ens robin a l'estiu

Els Mossos d'Esquadra recorden la importància de no deixar una còpia de les claus de casa a ningú que no sigui de total confiança per evitar ensurts.

Aquest és només un dels consells per evitar robatoris en aquesta època estival en què volem marxar de vacances amb seguretat.

Maceta Pxhere

Testos / PxHere

Per això és de vital importància tenir diversos factors en compte. Com per exemple, tenir les persianes abaixades durant molt de temps, la bústia plena de correu, cap llum dins la casa o plantes seques poden ser signes més que evidents de què els amos no hi són, moment perfecte perquè els lladres actuïn.

Demostrar que hi ha algú vigilant la casa i evitar xarxes socials

Es recomana per evitar-ho que algú del nostre entorn de confiança tingui les claus de casa nostra i passi de tant en tant a revisar el correu, obrir les persianes i fer veure que sí que hi ha algú vigilant.

I a part dels típics consells, n'hi ha de nous vessants que no pensem que poden repercutir: és el cas de les xarxes socials, on tothom intenta mostrar les millors fotos de les vacances, incloent-hi ubicacions i detalls que poden arribar als ulls de les persones equivocades i fer que ens trobem amb la casa remenada en tornar.

Movil Instagram / Pixabay

Mòbil Instagram / Pixabay

Així, es recomana no fer un ús excessiu dels nostres comptes socials ni especificar llocs ni ubicacions perquè, si publiquem durant setmanes fotos al poble o en una illa paradisíaca, podem estar enviant els senyals més evidents per als lladres.