A vegades els animals domèstics poden sortir malparats d'una discussió de parella. Un home de 32 anys identificat com Kevin Justin Mayorga va arrencar d'una mossegada el cap de la serp que tenien com mascota al seu domicili a Cutler Bay, al sud de Miami (Florida, Estats Units). L'individu va ser detingut per la Policia de Miami-Dade després que comprovessin, un cop van arribar al complex d'apartament Saga Bay Gardens, que va intentar retenir la dona i que va decapitar l'ofidi, una pitó reial. Per tot això, està acusat de crueltat animal amb intenció de matar, detenció il·legal i resistència a l'autoritat.

Presó sota fiança per decapitar la serp

Aquest últim càrrec, a més, va donar-se perquè en arribar els agents, un cop van rebre l'avís de l'altercat, van trobar a Mayorga intentant retenir la seva parella. Per la qual cosa, després que els policies l'advertissin i li demanessin que la deixés en llibertat, van reduir-lo, però en aquell moment va oposar una gran violència per no ser arrestat. La dona va explicar que l'home havia mossegat el cap de la seva serp i l'havia assassinat. Segons recull l'informe policial, els guàrdies van veure la pitó reial esquarterada amb el cos per una banda i el crani per un altre al costat de la porta d'accés de la casa.

Mayorga continua detingut al Centre Correccional Turner Guilford Knight sota una fiança de 15.000 dòlars americans, uns 13.765 euros a tipus de canvi actual. L'home afronta càrrecs per crueltat animal amb la intenció de matar (de fet, va acabar presumptament amb la vida de la serp d'una mossegada), arrest il·legal de la dona i resistència a l'autoritat, després de la violència que va presentar davant dels agents de la Policia de Miami-Dade.

La mascota perfecta

La pitó reial o bola, d'origen africà, és una espècie molt utilitzada com mascota per diverses persones, atès al seu temperament relativament dòcil comparat amb el d'altres serps. Pot arribar a unes dimensions d'entre 90 centímetres i un metre i mig de llargària, a més d'un quilo i mig de pes mig. El nom de pitó bola que se li dona en alguns llocs es deu al costum d'aquest ofidi d'enrotllar-se sobre si mateix i ficar el cap al centre, la qual cosa dona idea d'una bola.