Daniel Sancho s'ha declarat no culpable de la mort del cirurgià colombià Edwin Arrieta. Així ho ha assegurat en una vista preliminar davant el tribunal de Samui, al sud de Tailàndia. També ha negat l'acusació de destrucció de documentació aliena. Ara bé, sí que ha admès l'últim delicte que se l'imputa: l'esquarterament i ocultació del cos de la víctima. A l'acte judicial també han assistit els advocats de la família Arrieta, que la setmana passada van anunciar que es personarien a la causa. 

Aquest és, fins ara, el gir de guió més gran del cas, ja que Sancho va admetre des del primer moment l'assassinat del colombià. Aquest crim està castigat amb la pena de mort en aquest país del sud-est asiàtic, una condemna que tant Daniel Sancho com els seus advocats tracten d'evitar de qualsevol manera.  

Va assegurar que Arrieta l'havia intentat violar 

Per arribar a aquest punt, Sancho ha aplanat el terreny assegurant, fa poc menys d'una setmana, que havia actuat en defensa pròpia, ja que durant una discussió que van mantenir al bungalou on s'allotjaven a l'illa de Koh Phangan, en la qual ell hauria intentat trencar amb Arrieta, aquest s'hauria posat molt violent, fins al punt d'intentar agredir-lo sexualment.  

Prèviament, havia explicat que Edwin Arrieta el tenia amenaçat amb un suposat vídeo sexual que utilitzava per mantenir Sancho amb ell, ja que, en cas que el xef espanyol l'abandonés, hauria publicat les imatges, molt comprometedores, destrossant no només la carrera de Daniel Sancho, sinó també la del seu pare, l'actor Rodolfo Sancho. 

Crim premeditat 

Daniel Sancho està en presó preventiva des del passat 7 d'agost, dia en què la policia tailandesa li va detenir després de trobar les restes del cos d'Arrieta llençats en un abocador de l'illa. Segons la reconstrucció que van fer els investigadors, en la qual va col·laborar Daniel Sancho, durant la discussió, Arrieta va caure d'esquena, donant-se un cop al cap que hauria posat fi a la seva vida. Després va ser quan Sancho, amb un ganivet carnisser que, segons l'acusació, va comprar deliberadament per aquest fi, va tallar en 14 trossos el cos del colombià abans d'amagar-lo en bosses d'escombraries i llençar-les a l'abocador. Des del primer moment, la Fiscalia ha mantingut la premeditació del crim, la qual cosa els advocats de Sancho van intentar refutar, sense èxit.