Troben un enorme tauró penjat a les bigues d'un institut, els alumnes i els professors que van arribar dijous passat al matí al centre educatiu es van trobar l'animal mort subjectat per dos cables en una broma realment desagradable.

La mascota de l'escola secundària Ponte Vedra, ubicada a Jacksonville, Florida, és un tauró de dibuixos animats i els gestors d'aquest centre van sospitar que els responsables van voler fer referència a aquest fet a través d'aquesta broma que no va causar gaire gràcia als professors , alumnes i personal del centre.

Es desconeix d'on van treure aquest animal, però sí que van saber que el tauró havia estat esbudellat i emmagatzemat diverses hores en un congelador. Ho van saber després que el personal de neteja de l'institut pugés en unes escales i tallés els cables que subjectaven aquest peix enorme.

Qui són els responsables?

Els gestors de l'escola secundària Ponte Vedra van decidir fer diverses fotos a l'animal per enviar-les als biòlegs marins de la FWC. D'aquesta manera, seria més senzill identificar el tauró i saber d'on havia sortit i qui l'havia penjat a l'institut.

Els professors van decidir consultar les càmeres de seguretat del centre i van descobrir els responsables. A les imatges es podia veure un grup d'estudiants arribar amb el cos del tauró i dos cables, després van pujar a les bigues i el van penjar ràpidament. Aquests fets van passar de matinada.

Els responsables del centre educatiu van decidir lliurar els enregistraments de les càmeres de seguretat a l'oficina del Sheriff del Comtat de St. Johns perquè puguin identificar els responsables i sancionar-los pel que van fer. Tot i que se sospita que són estudiants de l'institut, encara no han estat identificats.

Les declaracions d'un expert

Alex AuBuchon, portaveu de la Comissió de Conservació de Vida Silvestre i Pesca de Florida, va parlar amb els companys de Miami Herald sobre aquest fet. Va lamentar profundament aquest incident, però va aportar algunes dades que poden ser útils per a la investigació: "El tauró va ser capturat dimarts a la nit, esbudellat i emmagatzemat en un congelador abans de ser penjat", va dir.

També el Districte Escolar del Comtat de St. John ha prestat la seva ajuda a l'institut per trobar els culpables d'aquesta broma. De fet, no descarten que els responsables hagin estat estudiants d'un altre centre proper i que aquest acte hagi estat una broma amb caràcter intimidatori.

De fet, aquest tipus de bromes són realment freqüents entre els instituts dels Estats Units, els enfrontaments esportius entre aquestes institucions provoquen una gran rivalitat i alguns dels estudiants les porten més enllà fent actes simbòlics en què poden estar involucrades mascotes o animals que hi siguin relacionats amb un altre centre.