El pantà de Can Bogunyà, també conegut com el Llac Petit de Terrassa (Vallès Occidental), ha estat l'escenari de molts crims escabrosos sense resoldre: assassinats, desaparicions i cadàvers no identificats. A ElCaso.cat hem fet un recull dels successos més misteriosos que han passat, que posen els pèls de punta.

Al costat de l'hospital del Tòrax

El pantà de Can Bogunyà està al costat del mític hospital del Tòrax, concretament a tres quilòmetres, a uns 20 minuts caminant. Aquest hospital abandonat, antigament era per pacients amb malalties respiratòries i s'ha convertit en un dels punts de referència de misteris i, alguns veïns de la zona asseguren que hi han passat fets paranormals, tot i que no s'han pogut comprovar. 

Antoni Ballbé mor en estranyes circumstàncies

El primer mort documentat al Llac Petit va ser el 26 de juliol del 1925: Antoni Ballbé, de 27 anys, estava amb dos amics. Havien anat a passar el dia al pantà i, es va submergir, però no va tornar a la superfície, ja que no sabia nedar. Al cap de poca estona van localitzar el seu cadàver i, tot i que ho van documentar com un accident, els seus amics no s'explicaven com havia entrat a l'aigua si no sabia nedar.

Apareix un cadàver no identificat a Can Bogunyà

Al cap de 32 anys, el 1957, va aparèixer en estranyes circumstàncies el cadàver d'un home flotant al mig del pantà de Can Bogunyà: tenia uns 60 anys, anava vestit amb roba de pagès i mai es va saber qui era, ja que no el van poder identificar, explica Món Terrassa.

Assassinen a Núria Molina

Tot i que els casos explicats anteriorment no es va poder demostrar que fossin crims, l'any 1991 va tenir lloc el primer assassinat en aquest llac: van trobar el cadàver de la Núria Molina, una noia de 16 anys a qui havien matat estrangulant-la mentre estava de camí al pantà. Un any més tard, van trobar restes del cadàver d'un avi que havia desaparegut tres mesos enrere i els seus familiars no sabien com podia haver arribat fins al pantà.

Núria Molina / ElCaso

La Núria Molina tenia 16 anys quan va ser assassinada al pantà de Terrassa / ElCaso

Assassinen un mosso d'esquadra i un joier

Un any després, el 1993, va passar un dels crims més macabres d'aquest pantà: van trobar mort l'Antoni Bruch, un mosso d'esquadra de Sant Cugat (Vallès Occidental). Una persona li va robar la pistola, el va disparar al crani i li va rebentar la mandíbula, explica Món Terrassa.

Un any més tard, van assassinar a Jaume Martínez Moliné, un conegut joier de Terrassa: tot i les proves aportades per demostrar que dos joves l'havien matat, mai es va arribar a tancar el cas: no se sap ni qui el va matar ni on està el seu cadàver, tot i que el van estar buscant exhaustivament pel pantà de Can Bogunyà.

Crimen Can Llop / ElCaso

Un dels acusats del crim del joier de Terrassa (Vallès Occidental) que més tard va quedar en llibertat / ElCaso

Maten un home i no identifiquen el cadáver

El 12 d'abril del 2006 es va documentar l'últim crim del pantà de Can Bogunyà: va aparèixer el cos d'un home de 40 anys amb els peus i les mans lligades i el seu cadàver presentava clars indicis de criminalitat. El més surrealista de tot és que mai es va saber qui el va assassinar: no el van aconseguir identificar i tampoc ningú el va trobar a faltar, ja que no es va posar cap denúncia per desaparició.

Des de llavors, no s'han documentat més crims en aquest pantà i pels veïns de Terrassa continua sent un enigma la quantitat de desgràcies que han passat al Llac Petit.