Des del mes de febrer que els Mossos d’Esquadra treballen per detenir els assassins d'Otman Chaibi, el jove marroquí de 30 anys que va ser trobat sense vida al voral de la carretera GIP-5237, a Cabanelles, a l’Alt Empordà. 

Aquesta setmana, després d’anar tancant el cercle sobre els seus socis i amics, van detenir cinc persones relacionades amb el crim, entre d’altres, un soci d’ell en un taller mecànic que tenien a Vilafant, a pocs quilòmetres del lloc on va ser trobat el cadàver el passat 28 de febrer. 

Els cinc arrestats, però, van ser deixats en llibertat després de ser entregats al jutge. El fiscal que porta el cas no va demanar cap mesura cautelar contra els detinguts i el magistrat va decidir ordenar la seva posada en llibertat. Segons avança ElPunt-Avui, les explicacions que va donar el soci d'Otman Chaibi han estat claus per aclarir el crim. 

La barbacoa mortal a Vilafant

Poques hores abans de la macabra troballa, la víctima, el seu soci i altres amics havien fet una barbacoa a Vilafant. Durant la vetllada, una discussió per un deute relacionat amb les drogues va acabar de la pitjor manera possible

Mossos d'Esquadra - Cabanelles / Vilafant - ACN

Imatge d'investigadors dels Mossos d'Esquadra a l'exterior de les cases dels detinguts a Vilafant / ACN

Dues persones van agredir la víctima, que va quedar greument ferida. Fins i tot va rebre un cop amb un objecte al cap, causant-li finalment la mort. Per amagar el crim, els dos homes van abandonar el cadàver al voral de la carretera, que va ser descobert diumenge al matí per un ciclista, pensant que havia estat atropellat. L’home no portava documentació i no va poder ser identificat fins dies més tard, quan la família de l’home va presentar una denúncia per desaparició.

Els informes forenses van confirmar que les ferides no eren compatibles amb un accident de trànsit i va ser quan els Mossos van iniciar una investigació que ara, a mitges, ha arribat a la seva fi. 

Els dos autors materials, escapats a l'estranger

Però cap dels cinc detinguts aquesta setmana eren, segons els Mossos d’Esquadra i la fiscalia, els autors materials del crim. Els dos homes que van assassinar Otman Chaibi s’han escapat de Catalunya i són a l’estranger. Se sospita que poden ser a Romania, d’on en tenen la nacionalitat.

Per tal de poder-los arrestar, el jutjat 7 de Figueres ha emès dues ordres internacionals de detenció contra els dos homes, a l’espera que les autoritats internacionals col·laborin amb la detenció d’aquests dos presumptes assassins. La causa segueix oberta per un delicte d'assassinat, tal com han explicat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).