El sospitós d'haver assassinat el popular periodista neerlandès Peter R. De Vries, especialitzat en el crim organitzat, ha estat detingut en una localitat a prop de Barcelona, concretament en Sant Feliu de Llobregat. El sospitós i arrestat respon al nom de Gerower M. C.; es tracta d'un home de 26 anys originari de la República Dominicana, però amb passaport holandès. La Policia Nacional l'ha detingut al seu domicili barceloní, en el marc de la investigació d'aquest cas d'assassinat ocorregut un any enrere, el juliol de 2021. Un altre home, de 27 anys, ha estat detingut a l'illa caribenya de Curazao, la sobirania del qual pertany als Països Baixos.

La Policia Nacional va detenir dilluns passat, 4 de juliol, a un home dominicà i nacionalitat neerlandesa que residia a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), com a sospitós principal d'haver assassinat el famós periodista Peter R. De Vries. Fa just un any, el 7 de juliol de 2021, De Vries sortia d'un plató després de concedir una entrevista i, mentre caminava pels carrers del centre d'Amsterdam, va rebre múltiples trets al cap que van acabar amb la seva vida. El brutal atac va ser perpetrat per un grup d'homes, que van disparar en nombroses ocasions al periodista, de 64 anys; algunes de les bales van impactar al cap de l'home, que va quedar ferit de gravetat i que, nou dies després, va morir a l'hospital.

La Fiscalia dels Països Baixos sospita que l'assassinat va ser "un encàrrec"

La Fiscalia neerlandesa té fortes sospites que el crim del periodista respon a un "encàrrec" de, molt probablement, algun dels grups criminals que De Vries hauria exposat i perjudicat amb la seva feina, ja que l'home havia testificat en nombroses ocasions en judicis contra organitzacions criminals. De fet, la policia neerlandesa havia tingut De Vries sota protecció policial, pel fet que el periodista figurava en la llista negra d'un dels mafiosos i narcotraficants més important dels Països Baixos. El terrible crim, que es va executar en un dels carrers més freqüentats de la capital holandesa a plena llum del dia, va causar una gran commoció als Països Baixos, així com en el seu Govern. Els ciutadans, agents de la policia, membres del Govern i un llarg etcètera van rendir homenatge al periodista mitjançant altars improvisats al carrer on va ser tirotejat, i també amb actes públics.

altar homenatge mort assassinat periodista peter r. de vries holanda crim organitzat
La societat neerlandesa va quedar consternada després del crim en públic del periodista Peter R. De Vries, especialitzat en crim organitzat. La ciutadania va improvisar altars al carrer on va ser tirotejat. / Foto: Charles M. Vella per a Europa Press

El sospitós de matar Peter R. De Vries és a Madrid, en espera de ser extradit als Països Baixos

L'arrestat, Gerower M.C., després de ser detingut per la Policia Nacional a la localitat de Sant Feliu de Llobregat, va ser traslladat fins a Madrid, on va passar a disposició judicial del Jutjat Central d'Instrucció 1 de l'Audiència Nacional. Les autoritats judicials, durant la compareixença del sospitós, li van preguntar si acceptaria lliurar-se voluntàriament a les autoritats neerlandeses, qüestió que el detingut va respondre afirmativament. En els pròxims dies, doncs, Gerower M.C. serà extradit als Països Baixos, segons ha sabut El Mundo, on serà investigat i jutjat per la mort de Peter R. De Vries. L'altre sospitós, un home de 27 anys que van ser detinguts a l'illa de Curazao, també passarà a disposició de la justícia neerlandesa en els dies que venen, i serà jutjat juntament amb el seu company dominicà. Amb aquestes dues últimes detencions, la policia neerlandesa ha aconseguit empresonar cinc persones presumptament relacionades amb aquest cas.