Jordi Díaz Vallés, l’home de 41 anys que aquest dijous va ser trobat mort a l’habitació de casa seva, al carrer de Rosa Sensat de Sant Sadurní d’Anoia, a l’Alt Penedès, treballava en una farmàcia del centre del municipi i vivia amb un altre home, la seva parella sentimental, amb qui feia més de dos anys que compartien els baixos del bloc D del número 2-4 d’aquest carrer. Avui la farmàcia està tancada per “defunció i dol”, assegura un cartell, i al barri, un de cases noves als afores de Sant Sadurní, tothom parla del mateix. Del Jordi, el farmacèutic. Tothom es pregunta qui i com el va matar. Els Mossos d’Esquadra tenen clar com, però, tot i que ho sospiten, no tenen clar qui

Tal com va avançar ahir ElCaso.cat, al voltant de la una del migdia una patrulla dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Sadurní —que està a tocar del bloc de pisos— van entrar al pis. Un amic del Jordi havia alertat a la Policia Local, que el van derivar als Mossos. Quan van accedir al pis, saltant des d’un pati que té la casa, van trobar el cos de l’home en una habitació amb un cop al cap.

Mossos Sant Sadurní
Imatge del bloc de Sant Sadurní on va ser trobar el cadàver del Jordi / GRS

El que més va sorprendre els agents dels Mossos va ser que el cos estava ert de fred. L’aire condicionat del pis estava a tot drap, creuen els investigadors que per evitar que el cos comencés a fer-se malbé i a fer mala olor. Els Mossos van arribar quan el cos encara no feia pudor, però que en Jordi no donés senyals de vida en tres dies, i que fins i tot deixés d’anar a treballar, va encendre les alarmes dels seus amics.

La parella del Jordi, desaparegut

El pis no estava regirat i la porta no estava forçada. Els Mossos van pensar des d’un primer moment que el crim havia d’haver estat comès per alguna persona coneguda de la víctima. La seva parella, un home de la seva mateixa edat i estranger, originari de Portugal, tampoc apareixia. Tots els esforços dels Mossos estan centrats a trobar-lo —de moment, sense èxit— i aclarir si va participar al crim o no. 

Si bé el Jordi, fill del Penedès, tot i que havia viscut alguna temporada a Barcelona, on també havia treballat com a auxiliar de farmàcia, era una persona afable i que tenia molt de contacte amb els veïns del bloc i del barri, i també amb els clients de la Farmàcia Cardús Llopart, al centre de Sant Sadurní, la seva parella gairebé ni xerrava. A misses dites els veïns asseguren que ja veien alguna cosa estranya, però ningú pot assegurar com es deia. Els Mossos el tenen plenament identificat i han iniciat la recerca per aclarir els fets. 

Mossos Sant Sadurni 2
El pis del bloc D del 2-4 del carrer de Rosa Sensat, a Sant Sadurní / GRS

Els investigadors dels Mossos, que aquest divendres han estat tot el matí a l’interior dels baixos on vivien el Jordi i la seva parella, no volen tancar cap línia d’investigació sobre el crim del carrer de Rosa Sensat, però ara mateix, que l’assassí sigui l’home amb qui el Jordi compartia la vida sembla la més plausible. El jutjat de guàrdia de Vilafranca, que ahir dijous es va encarregar de fer l’aixecament del cadàver i va iniciar les investigacions, ha decretat el secret de sumari.

Feia dies que era mort

Si bé l’acció del fred de l’aire condicionat va evitar una desintegració més ràpida del cadàver del Jordi, els forenses i els mateixos investigadors tenen clar que l’home va morir fa, com a mínim, dos dies. L’autòpsia a fons serà clau per acotar més l’hora exacta del crim. Amb aquestes dades sobre la taula, la policia també sospita que l’home, el presumpte autor del crim, si tenia intenció d’escapar, ja ho ha fet. Els pròxims dies seran clau per desplegar totes les eines d’investigació per poder aclarir el paper de l’home escapolit en el crim. Si va marxar, però, no ho va fer amb el vehicle del Jordi, un cotxe de color vermellós, que segueix a l’aparcament comunitari del bloc de pisos.