El dia 24 d'agost del 2019 la pudor que sortia d'un pis del carrer de Mossèn Amadeu Oller del barri de la Bordeta de Barcelona era insuportable. Els veïns van decidir trucar a la Guàrdia Urbana i quan van entrar al pis van trobar-hi un escenari grotesc .

A terra i en un sofà, amb ferides d'arma blanca, dues persones grans, la Piedad i el Manuel, una parella d'ancians que portaven tota la vida vivint en aquest barri de Sants. El fill de la parella també va entrar en un primer moment al pis.

En aquell moment ningú sabia què havia passat, tampoc la policia. Només se sabia que els cossos presentaven signes de violència, però no qui havia matat la parella. Les teories sobre l'autor, que fins i tot podria ser el mateix marit, eren nombroses. Ara, més d'un any i mig després, els Mossos d'Esquadra han resolt el crim.

Detingut un comercial que es dedicava a robar a persones grans

El passat 16 de febrer, tal com han anunciat en una nota de premsa aquest dimarts, van detenir un home de nacionalitat espanyola i de 51 anys per estar relacionat amb el crim. Es tracta d'un veí de Sant Antoni Vilamajor que havia tingut relacions comercials amb la parella. La dona, que havia patit una caiguda feia pocs mesos, necessitava productes d'ortopèdia, i els hi compraven a aquest home, que a poc a poc es va anar guanyant la confiança de la parella.

Bloque Barcelona

Imatge del bloc de pisos on va ser trobada la parella, al barri de Sants / Miquel Codolar

La parella va ser assaltada a casa seva, presumptament, per l'ara detingut. Els va matar a ganivetades i tot fa pensar a la policia, pels objectes que faltaven a la casa dels dos avis quan es va fer la inspecció ocular, que el robatori podria ser un dels mòbils de l'escabrós crim del carrer de Mossèn Amadeu Oller.

Després de mesos d'investigació, el grup d'Homicidis dels Mossos d'Esquadra de la regió policial de Barcelona va poder tancar el cercle amb aquest comercial de 50 anys. No ha estat una investigació fàcil. No era fàcil saber la data exacta de la mort, un fet que complicava aconseguir testimonis. Però a poc a poc el trencaclosques s'ha pogut anar completant.

Detingut a Sant Antoni de Vilamajor

El 16 de febrer, a primera hora, els Mossos van entrar a casa de l'home i el van detenir. El presumpte assassí de la Piedad i el Manuel era tranquil·lament a casa, pensant que ja no l'enxamparien mai.

Viu en una casa dels afores de Sant Antoni de Vilamajor amb la seva parella i un nen menor d'edat. Després d'escoltar la seva versió dels fets, que nega el crim, el jutge de guàrdia ha ordenat l'ingrés a presó amb càrrecs per al detingut. La investigació del cas segueix oberta i els investigadors dels Mossos volen aclarir què va portar a un lladre de persones grans a cometre, si és que s'acaba demostrant, un doble crim com aquest.