La Guàrdia Civil de Cadis ha posat a disposició de la Fiscalia de Menors dues noies de 15 anys com a presumptes autores dels delictes de tortures i contra la integritat moral d'una dona amb discapacitat. Van cremar-li el cabell i van afeitar-li el cap mentre la gravaven en vídeo a Conil (Cadis).

Li cremen el cabell i ho graven a Cadis

Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, les imatges que les menors van prendre amb els seus telèfons mòbils mentre reien i es burlaven de la seva víctima van ser difoses entre els seus amics.

Va ser la Policia Local de Conil la que va portar a la Guàrdia Civil un informe amb el vídeo difós a les xarxes socials i missatgeria instantània en la qual es venia a una de les menors vexant greument la dona.

La gravetat de les imatges va portar els agents de la Guàrdia Civil de Conil a iniciar una investigació que van permetre identificar a dues noies de 15 anys veïnes de la localitat com a autora de les vexacions i de l'enregistrament.

A continuació van localitzar la víctima 65 anys, que pateix una discapacitat mental del 72 per cent. Tant la menor com la seva amiga, la que gravava, van ser citades al quarter de la Guàrdia Civil on van comparèixer acompanyades per les seves mares. No van mostrar el menor signe de penediment.

Les joves van ser lliurades a la Fiscalia de Menors i van quedar sota custòdia dels seus progenitors.

Noves anàlisis de proves del cas Alcàsser per incriminar Anglés

La jutgessa del cas Alcàsser ha ordenat l'anàlisi de cabells i altres proves del cas que podrien trobar restes de l'ADN claus per a la resolució del cas ocorregut el novembre de 1992.

nenes Alcàsser_Efe

Nenes Alcàsser / Efe

Segons han confirmat fonts judicials, s'ordena la remissió d'aquestes evidències a l'Institut Nacional de Toxicologia perquè es busquin les restes de l'ADN.

Així mateix, s'ha ordenat a la Guàrdia Civil una nova inspecció ocular dels vehicles de Miguel Ricart, ja condemnat, i Antonio Anglés, també implicat i desaparegut des d'aleshores, per part de l'Equip Central d'Inspeccions Oculars (ECIO) de l'Institut Armat. Investigacions posteriors han seguit la pista del possible parador d'Anglés, en cas de continuar viu, o la confirmació de la seva mort, que va poder haver-se produït en llançar-se al mar des d'un vaixell amb rumb a Dublín.

El segrest i assassinat en novembre de 1992 de Miriam, Toñi i Desirée, les tres nenes d'Alcàsser, a València, d'entre 14 i 15 anys, que van ser violades i torturades fins a la mort pel pròfug Antonio Anglés i el seu company Miguel Ricart -en llibertat des de 2013-, va mantenir en suspens a Espanya durant més de dos mesos, fins que van aparèixer els seus cadàvers.