Des de l’una de la matinada d’aquest diumenge que 21 dotacions de Bombers de la Generalitat estan treballant per a sufocar un gran incendi a la localitat de Bítem, a Tortosa (Baix Ebre). El foc s’ha originat a la zona del Coll de l’Alba i a hores d’ara es calcula que ha afectat 30 hectàrees. Segons les informacions de Bombers, deu persones han estat evacuades de les masies properes a la zona de l'incendi a tall de precaució, i no hi ha cap ferit

Precaució davant l’aparició de focus secundaris

Els bombers han rebut l'avís vint minuts després de les dotze de la nit del dissabte al diumenge. Fins al lloc de l'incendi s'han desplaçat 21 dotacions que encara estan treballant per sufocar el foc que ha afectat gran part de la zona del Mas de Pedereles, al Coll de l'Alba. A primera hora del matí des de Bombers han comunicat que tenen la cua i els flancs controlats, però continuen les labors d’extinció amb molta precaució, ja que temen que les fortes ràfegues de vent puguin provocar focus secundaris a les zones properes. Dos avions i un helicòpter s'han incorporat a les tasques per controlar l'incendi. 

Cremen dues naus industrials a Lliçà de Vall  

El passat divendres al vespre els Bombers van haver d'acudir a apagar un gran incendi al Polígon Industrial Els Batzacs de Lliçà de Vall (Vallès Oriental). El foc havia afectat dues naus industrials de 700 metres quadrats cadascuna, i fins al lloc es van desplaçar 23 dotacions. L'origen del foc sembla haver estat una màquina de l'empresa d'embalatge propietària de les naus. Els treballadors que han donat l'avís van trobar l'aparell cremant a terra, i van intentar apagar el foc creant una línia d'autoprotecció. Les naus afectades pertanyen a una indústria de tractament de plàstic, per la qual cosa la primera actuació dels bombers va ser protegir les naus properes per evitar la propagació del foc. L'incendi es va poder extingir sense haver de lamentar ferits.