La Guàrdia Urbana de Badalona ha detingut aquest dimecres a la tarda un home d’origen serbi, de nacionalitat francesa, que anava carregat amb un maletí amb més 250.000 euros falsos. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els fets es van registrar en un carrer del municipi quan una patrulla de la policia de la ciutat va detectar un cotxe que estava mal aparcat i va ser sancionat, i alhora, es va organitzar un servei de grua per retirar el vehicle. Els agents van trobar el cotxe la tarda del 6 de setembre, al barri del Raval de Badalona.

Durant la retirada, però, els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona van detectar que la placa de matrícula del cotxe estava manipulada i que el que originalment era una C, amb una cinta negra, s’havia modificat per convertir-la en una O. També durant la retirada del vehicle, i segons consta a l’atestat policial fet per aquests fets, un dels agents va descobrir un maletí amb 250.000 euros en bitllets de 200, la majoria, falsos. Només n’hi havia 5.000 d’autèntics. El conductor del vehicle va ser arrestat.

Diners per a estafes Rip Deal

Segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, l’home detingut és veí de Lloret de Mar, té nacionalitat francesa, però és d’origen serbi. Es va identificar amb un carnet de conduir de Bèlgica, tot i que no regularitzat a casa nostra. La troballa d’aquesta gran quantitat de droga s’ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra i de la Unitat Central de Falsificació de Moneda (UCFM) de la policia catalana, els que tenen competència en aquest delicte de falsificació de moneda. Els Mossos sospiten que l’home tenia aquests diners falsos per fer-los servir en una estafa del que es coneix, en l’argot d’investigació, com a Rip Deal, una estafa que, amb bitllets falsos, fan compres de cotxes, immobles o altres productes de gran valor.

Tenen alguns bitllets reals per si són inspeccionats, però la majoria són falsos, i d'aquesta manera, culminen l'estafa. S'acostuma a fer amb productes que no poden ser comprats de manera legal, evitant així un control clar dels actius, que no es poden verificar. La investigació haurà d'aclarir si la persona detinguda amb els diners falsos, si estava participant en una estafa estil Rip Deal o si havia sigut ell la víctima, i, alhora, si estava amb altres persones, que també poden estar relacionats amb aquesta estafa.