Moltes vegades podem trobar-nos tresors ocults als llocs més inesperats. Hi ha persones que han aconseguit guanyar molts milers d'euros gràcies a haver tingut un cop de sort en el qual van donar amb un objecte de valor enterrat, a les escombraries o en algun calaix amagat.

És molt agradable trobar algun bitllet o moneda a les butxaques d'una jaqueta o d'uns pantalons, però pocs es poden imaginar trobar un objecte que sigui tot un tresor i que es pugui vendre per molts milers d'euros, fent que sigui un negoci extremadament rendible, ja que no sabíem de la seva existència.

Fins i tot s'ha fet molt popular un programa de televisió nord-americana en el qual un grup de persones participen en subhastes de trasters, en ells arriben a trobar objectes de tot tipus com a joies, diners, peces de roba molt cares, mobles o fins i tot armes. Qualsevol cosa es pot taxar i vendre, sempre que hi hagi algú interessat a adquirir-lo.

L'home que va trobar un cotxe clàssic

Recentment, les xarxes socials s'han omplert de comentaris i reaccions a la història d'un home que va trobar un espectacular cotxe clàssic sota d'una muntanya d'escombraries quan ell i la seva dona estaven netejant el gran garatge del seu difunt sogre.

La sorpresa de l'home va ser majúscula quan, després d'apartar munts d'escombraries, va veure un espectacular cotxe vermell enterrat. Feia 45 anys que aquesta peça acumulava pols i ara torna a ser funcional. És un AC Greyhound, un exclusiu model que es va fabricar entre 1959 i 1963, destaca perquè únicament se'n van fer 83 a tot el món, amb motiu de la inauguració del Saló de l'Automòbil a Anglaterra.

El cotxe renovat Twitter
El cotxe renovat / Twitter

Es tracta d'un model fabricat en alumini que consta de dues portes i quatre places, amb tapisseria de cuir. En la seva època era summament exclusiu i es va arribar a utilitzar com a cotxe de curses pel seu eficient motor de sis cilindres i de fins a 2,2 litres i la seva caixa de canvis de quatre velocitats.

Comença la subhasta per l'AC Greyhound

L'home que va trobar el cotxe va decidir portar-lo al mecànic perquè l'arreglessin i tornés a ser un vehicle operatiu. Va invertir diversos milers d'euros en el procés de renovació, però sembla que el negoci li sortirà molt rendible, ja que la casa de subhastes Silverstone Auctions Supercar Fest of Iconic and Classic gestionarà la venda d'aquesta peculiar peça per al dia 28 de maig, amb un preu de sortida de poc més de 83.300 euros.

Encara que feia molts anys que ningú el feia servir, no estava en males condicions. De fet, en haver estat prop de 45 anys enterrat entre munts d'escombraries i ferralla, amb prou feines té 70.000 quilòmetres recorreguts. El que facilita la seva venda i augmenta considerablement el seu valor de mercat.

Harry Fox-Edwards, de l'empresa de subhastes, ha parlat sobre les característiques de l'AC Greyhound: "El nostre client ens ha comunicat que el motor funciona perfectament i és tot un plaer conduir aquest cotxe. Es tracta de la millor peça d'aquest model que jo he vist en els últims anys al mercat", va dir.

El vehicle es ven amb diverses peces de recanvi, una roda extra original i ve acompanyat de l'historial de reparacions, ja que aquest cotxe es va utilitzar per a competicions en diversos circuits del Regne Unit.