Agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (Geas) de la Guàrdia Civil han localitzat el cos del sergent de l'Exèrcit de Terra Mario Quirós Ruiz al pantà d'El Grado, a Osca, on va desaparèixer dimarts passat quan realitzava una pràctica d'immersió al pantà.

Mor un militar a Osca

Fonts properes a la investigació han indicat a Efe que el cos del militar, de 22 anys, solter i natural de Màlaga, ha estat trobat a les 13.50 hores d'aquest dissabte per efectius del Geas de la zona d'Aragó amb l'ajuda d'un robot a una profunditat de 65 metres.

El sergent va desaparèixer el passat dia 12 quan participava amb la seva unitat del Regiment de Pontoners de Melilla en una pràctica d'immersió nocturna en aquest pantà, programada en el curs de Bussejador d'Assalt.

Aquest curs té com a finalitat especialitzar als alumnes en la utilització dels equips de busseig i de navegació en operacions militars que requereixin l'actuació a l'aigua i en ports.

L'Exèrcit de Terra ha lamentat el fatal desenllaç i s'ha unit al dolor dels seus familiars i amics.

Quatre d'investigats per la mort dels dos submarinistes de Calafell

Els fets van ocórrer el 8 d'agost. Els dos homes, de 50 i 56 anys, van morir ofegats quan practicaven submarinisme en aigües properes al port de Segur de Calafell juntament amb un grup de diverses persones, amb un club de busseig d'aquesta localitat.

Per aquest cas, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Tarragona investiga quatre persones del club de busseig per la mort d'aquestes dues persones, davant dels indicis que poguessin ser autors de dos delictes d'homicidi per imprudència.

Busseig / Pixnio

Busseig / Pixnio

El presumpte "incompliment" de diversos preceptes de la normativa que regula l'activitat de busseig i una "possible mala planificació i equipament inadequat podrien haver estat determinants en l'ofegament de dos dels participants" en aquesta activitat coneguda com a 'baptisme' de busseig, segons la Guàrdia Civil.

Els dos homes no portaven elements de flotabilitat. Anaven equipats amb els vestits de busseig i el seu pes corresponent. De moment no ha transcendit la identitat de les persones investigades i els agents tracten d'esbrinar circumstàncies més detallades de la mort dels dos submarinistes.