Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada cinc joves, tots de nacionalitat marroquina i d'entre 18 i 27 anys, per haver participat en com a mínim dos robatoris a turistes a la platja de Sant Miquel, a la Barceloneta, al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Agents de paisà dels Mossos d'Esquadra han detectat com un grup de joves estava agredint a una parella de turistes britànics que estaven de festa a la zona de la platja, en aquesta zona del front marítim de Barcelona.

Nova nit de robatoris a la platja de la Barceloneta

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els lladres havien intentat robar una bossa de mà a la parella i quan els dos turistes ho han detectat, s'hi han enfrontat. Els lladres, lluny de marxar, i com cada cop és més freqüent, es van enfrontar a les seves víctimes amb cops de puny i empentes.

Els agents, que estaven a la zona per prevenir aquest tipus de robatoris, es van acostar al grup i van poder detenir in fraganti a quatre joves, els autors del robatori. Van poder recuperar les pertinences dels turistes i arrestar-los per un robatori amb violència. Era una bossa de mà amb documentació i no més de 20 euros, segons ha pogut saber aquest mitjà.

Una segona parella els reconeix d'un altre furt

Durant la detenció, una parella de turistes belgues es va acostar als policies per explicar que també havien sigut víctimes d'un furt al descuit i que els autors eren part del grup que tenien detingut pel robatori als turistes britànics.

En l'escorcoll que els agents van fer als lladres arrestats van trobar la bossa de mà de la parella, amb dos mòbils de la marca Apple i també un Apple Watch, tot plegat, segons la denúncia, valorat en 2.300 euros. Els agents van tornar també les pertinences als seus propietaris i van imputar a part dels arrestats aquest segon furt greu.

A la zona de la platja de Sant Miquel una patrulla dels Mossos va detenir un cinquè lladre, que també formava part d'aquesta bateria, i que s'havia pogut escapar en un primer moment. En total, doncs, aquesta nit els Mossos han detingut cinc lladres. Tots ells són de nacionalitat marroquina, d'entre 18 i 27 anys i tots tenen diversos antecedents per fets similars.

Els Mossos ja els esperen de nou a la Barceloneta

Aquest matí està previst que passin a disposició judicial, tot i que la policia dona per fet que tots cinc sortiran en llibertat amb càrrecs i que aquesta mateixa nit tornaran a estar actius a la zona de platges de Barcelona, que han convertit en el seu modus vivendi.

De cacera per Sant Cugat

Aquest passat cap de setmana, els Mossos d'Esquadra van detenir a Sant Cugat, al Vallès, tres menors d'edat que havien participat en diversos assalts violents per robar mòbils. Actuaven en manada contra altres grups de joves.

La matinada de dissabte a diumenge van ser identificats i un grup de joves va denunciar que els havien agredit més tard. L'endemà, amb les dades recollides i la descripció del grup de víctimes, van quedar arrestats i entregats a la Fiscalia de Menors.