Els Mossos d'Esquadra feia setmanes que anaven darrere d'una banda que havia aconseguit robar en diverses botigues i bar sempre amb el mateix modus operadi: rebentant l'aparador a cops de pedra per poder accedir a l'interior dels establiments i robar.

Una banda de cinc lladres: dos ja eren a la presó

El passat 14 de setembre, segons ha comunicat el cos dels Mossos d'Esquadra, es va poder desarticular la banda i detenir tres persones. Dos homes majors d'edat, de 23 i 25 anys, els dos de nacionalitat espanyola i veïns de Vilanova i la Geltrú, i un menor, per aquests diversos robatoris que s'han registrat els darrers mesos al Vendrell, Calafell i a Cunit. Els arrestats, que ja estan en llibertat, estan acusats de set robatoris amb força a establiments, un furt i per pertinença a grup criminal.

El cas es va iniciar arran de la detecció de diversos robatoris amb força a establiments del Baix Penedès comesos amb el mateix modus operandi en un període de cinc mesos, des de meitats de juny a principis d'octubre de l'any passat. En tots els casos, trencaven els vidres de portes i aparadors amb pedres i, un cop dins, s'enduien diners en efectiu i tot tipus d'objectes de valor. Els lladres, que robaven de matinada, actuaven amb molta rapidesa per dificultar l'acció policial.

Robatoris per tot el Baix Penedès

Quatre dels robatoris van ser comesos al Vendrell, tres a Calafell, incloent-hi el furt d'un calaix amb diners de la caixa enregistradora d'un supermercat, i un altre a Cunit. Concretament, el primer dels fets es remunta a l'11 de juny en un bar de Calafell, seguit el 2 de juliol del mateix any en un establiment de venda de roba i material esportiu del Vendrell. Deu dies després, els lladres van actuar novament en una botiga de telefonia mòbil de la capital del Baix Penedès i el 8 d'agost van assaltar un altre bar, en aquest cas de Cunit.

La matinada del 9 d'agost van sostraure petits electrodomèstics i material informàtic i electrònic per valor de més de 4.500 euros en un altre establiment de Calafell i l'11 de setembre van robar en un bar del Vendrell i en una botiga del mateix municipi d'on van sostreure roba valorada en 5.200 euros. El passat 14 de setembre els Mossos van poder detenir els tres autors dels fets a Vilanova i la Geltrú, on vivien. La banda estava formada per cinc persones. Els dos que falten, segons van poder saber els investigadors dels Mossos, ja estan a presó complint condemna per altres fets delictius. No són nous en el món del lladrocini: entre tots els membres de la banda, que estava molt ben organitzada, acumulen fins a 137 detencions policials per delictes contra el patrimoni.

Els tres detinguts, en llibertat

Tot i aquest reguitzell d'antecedents, després de ser posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vilanova i la Geltrú, els dos arrestats majors d'edat van quedar en llibertat amb càrrecs. El menor, després de ser entregat a la Fiscalia de Menors, també va quedar en llibertat.