Incident surrealista aquest dijous al vespre a Reus. El propietari d'un pis de la zona del Mas Iglesias, al sud de la ciutat, que tenia llogat a un grup de persones de nacionalitat estrangera va decidir que havia de fer fora a tots els llogaters.

Els arrendataris no van fer-li cas i va optar per l'acció directa. L'home, de 56 anys i de nacionalitat marroquina, va agafar un martell i es va presentar a l'immoble.

Va accedir al pis a cops de martell

A cops de martell va trencar la porta i va accedir a l'interior, on va seguir donant cops a tot el que trobava. Ja a l'interior del pis va ferir una noia de 37 anys, també de nacionalitat estrangera, que es trobava a l'interior del pis pastera.

Mas Reus 001

Agents dels Mossos d'Esquadra a la porta del pis dels fets, a Reus / Ivan Compte

L'enrenou va provocar que diversos veïns truquessin al 112, i diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Reus, també amb equips antiavalots, pel nivell de violència de l'assaltant, es van desplegar a la zona. L'home va poder ser detingut per un delicte de lesions i també per haver entrat a una casa aliena (tot i que n'és el propietari).

Una jove ferida a cops de martell

La dona ferida a cops de martell va haver de ser estabilitzada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i traslladada greu a l'hospital universitari de Sant Joan de Reus. No es pateix per la seva vida. Hi ha persones ferides de menys gravetat de resultes de l'assalt a cops de martell.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Reus mantenen oberta una investigació per aclarir els fets i també per identificar totes les persones, totes de nacionalitat estrangera, que vivien en aquest pis del Mas Iglesias de la capital del Baix Camp. No s'ha aclarit, encara, si els llogaters tenien el contracte en vigor i si estaven al dia o no del pagament de la renda.

Ocupat un xalet de luxe a Madrid

Quan s'aclareixi el cas de Reus es podrà saber si es tracta d'una ocupació o d'un conflicte relacionat amb el no pagament del lloguer. El que sí que està clar és aquest cas de Madrid. Un grup de deu joves ocupen un xalet de Las Rozas, a la capital d'Espanya. Els veïns es queixen de la por i del soroll que pateixen des de fa un any, d'ençà que es va iniciar l'ocupació.

Es tracta d'un xalet de luxe que té una superfície aprofitable de 425 metres quadrats. Les persones que viuen a l'interior han separat els espais per poder conviure individualment. Els veïns estan farts d'aquesta situació, però no hi poden fer res, més enllà de queixar-se. Entrar-hi a cops de martell, ara per ara, no sembla una bona opció.