Al municipi de Madrid de Las Rozas un grup de deu joves estan ocupant un xalet des de fa un any i mig. Els veïns es queixen de tenir por i del soroll que provoquen. Alejandro és un dels ocupes que conviu amb els seus amics i nega tot el que diuen els veïns.

Un ocupa explica que els veïns tenen enveja i que tot està pagat per l'estat

Un conjunt d'ocupes es troba a un xalet situat al municipi de Las Rozas de Madrid fa un any i mig. Són un grup de deu persones que conviuen dins del mateix immoble i l’Alejandro, de 21 anys, és un d’ells.

Segons el reportatge publicat per Cuatro, l’Alejandro nega totes les acusacions i explica que els veïns tenen enveja. Diu que tot està pagat per l’estat i que conviu amb els seus amics. Mentre està a l'exterior de la casa, explica que "tot és legal". 

Després, mostra l’interior de la casa que han ocupat. El xalet de luxe té una superfície aprofitable de 425 metres2. Les persones que viuen a l'interior han separat els espais per poder conviure individualment. La divisió s'ha fet amb cadenats.

Els veïns tenen por i estan cansats del soroll

Els veïns no opinen el mateix que els ocupes. Estan espantats i cansats de les festes que fan. De fet, es presenten sense mostrar la cara davant el reportatge, per no rebre represàlies dels ocupes. Una parella de setanta anys que viu al costat explica que: "tenim molta por". 

També es queixen del soroll que senten constantment. Els problemes de convivència no els hi deixen viure amb tranquil·litat i un dels veïns explica que la policia ha intervingut aproximadament unes 100 vegades.

Els veïns fan fora uns ocupes d'Olot

Una comunitat va fer fora un grup d'ocupes el passat mes d'abril. Els veïns sospitaven que eren una màfia organitzada i havien punxat la llum i l'aigua

Els veïns es van adonar que convivien amb uns joves desconeguts. Després d'observar-los atentament, van saber que eren uns ocupes que s'havien situat a dos pisos que eren propietat del banc per fer un negoci.

Gràcies a l'ajuda de la immobiliària, els hi van poder tallar tots els subministraments. Van comprar càmeres de seguretat per situar-les on estaven els comptadors. Mentre arribaven les càmeres de seguretat, van fer guàrdies davant la porta per evitar que tornessin a punxar els cables. 

Finalment, el banc propietari dels pisos va aconseguir arribar a un acord amb els ocupes i van marxar. Però abans, van saquejar tot el pis i es van emportar els radiadors i els electrodomèstics. 

Quan estaven robant, els veïns van avisar els Mossos d'Esquadra i les peces sostretes van ser retornades