Els Mossos d'Esquadra han iniciat aquest matí en diversos punts del Maresme, sota la batuta de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la regió metropolitana Nord, una operació policial, amb la col·laboració de la policia administrativa, per desmantellar una organització criminal que es dedica a la venda de droga, marihuana i haixix, aprofitant les màquines de vending que hi ha en locals comercials com locutoris i bars. Fruit de les actuacions, s'han detingut tres persones, de nacionalitat espanyola, els principals responsables d'aquesta banda. 

🔴 Green Paradise, l’empresa del Maresme que ven marihuana fent veure que ven CBD legal

 

 

Aquestes persones operen una empresa que simula, presumptament i segons les investigacions fetes pels Mossos d'Esquadra, que venen CBD, l'acrònim de Cannabidiol, una substància que és legal i que només porta un 0,2% del principal component psicoactiu de la marihuana, el THC. Però, en canvi, el que posen a la venda és substància prohibida, droga, que distribueixen en unes caixes tant en màquines expenedores com a estancs i botigues de barri, saltant-se, d'aquesta manera, la legislació vigent. 

Inspeccions administratives per localitzar màquines amb droga

Al llarg del matí, els Mossos han fet inspeccions administratives en locals de diversos municipis del Maresme, com Premià de Mar, Canet de Mar i Santa Susanna, així com a Barcelona capital, en un comerç del carrer del Concili de Trento. El seu objectiu ha estat localitzar les màquines, desmuntar-les i confirmar les sospites: que el material que els usuaris poden comprar, tot i que s'intenta colar com a CBD, i es creu que es legal vendre-ho, és marihuana. 

marihuana maresme
Les substàncies que venien a les màquines expenedores superaven el 0,2% de THC permès per llei | GRS.

La brama que s'estaven venent aquest tipus de productes havia corregut entre la gent, i també ha arribat a la policia. Ara, els responsables dels locals hauran de prestar declaració a comissaria, per comprovar si sabien què estaven venent realment als seus clients. Mentrestant, les diverses màquines de vending han estat precintades, i el material, confiscat per la policia catalana. No és el primer cop que es fa una operació policial contra persones que aprofitant-se del CBD es dediquen al conreu i tràfic de marihuana i d'haixix.

En el marc del dispositiu s’han intervingut prop de 1.000 caixes, que contenien cabdells -il·legal ser venut, ni que no superi tampoc el 0,2% de THC- i resina. A les entrades judicials s’ha intervingut 7.000 euros en metàl·lic. També s’han precintat tres màquines expenedores, que es trobaven a establiments comercials.

Un transportista va avisar

La investigació es va iniciar a principis de l’any passat quan els Mossos d’Esquadra van detectar un enviament de cabdells de marihuana adreçat a l’empresa investigada. En aquest punt, els investigadors van fer diverses inspeccions a locals que disposaven de màquines expenedores subministrades per aquesta empresa. L’objectiu era comprovar si sota l’aparença de legalitat s’estava distribuint la droga.

Els investigadors van comprovar que efectivament es venien paquets de tabac quan en realitat al seu interior hi havia marihuana i que, fins i tot, superava el llindar màxim del CBD, que és el 0,2% de THC. En alguns casos, superava l'1%, una quantitat allunyada de la marihuana normal, però que també està fora del rang que marca la llei.