Les autoritats han detingut avui un pare i un fill pertanyents a Cosa Nostra, la màfia siciliana, que entre altres delictes planejaven obrir un canal internacional de droga amb països com el Brasil i altres de Sud-amèrica per importar cocaïna.

Es tracta de Giuseppe Guttadauro, conegut com a 'Il dottore' (el doctor), i el seu fill Mario Carlo, ambdós membres de Cosa Nostra i imputats per diversos delictes d'índole mafiosa, va informar el cos de Carabinieri (policia militaritzada) en un comunicat.

Els plans d''Il dottore' i el seu fill

Entre els múltiples delictes que se'ls atribueix, el pare havia organitzat ja un canal per al tràfic d'estupefaents des de l'estranger, valent-se d'un aliat albanès per a l'haixix i establint un mercat de cocaïna amb Sud-amèrica.

Per a aquest últim, els Guttadauro haurien explicat amb l'assistència d'un auxiliar de vol que, segons els documents obtinguts, tenia ja l'encàrrec de portar 300.000 euros al Brasil quan la cocaïna arribés a Europa, en concret als Països Baixos. En una comunicació interceptada, pare i fill parlen que un carregament de mil quilos mensuals havia d'arribar a Rotterdam, amb l'ajuda de personal de duanes.

L'operació policial, batejada com a Ymir, també ha permès il·lustrar la divisió entre vells i joves exponents de Cosa Nostra. En les intercepcions, el pare expressava la seva preocupació pels valors dels nous mafiosos, sobretot després de la decisió de dos d'ells de col·laborar amb la justícia, i demanava al seu fill que s'havia "d'evolucionar però ancorats als principis" de Cosa Nostra.

De fet, el pare s'havia establert a Roma després de la seva excarceració, el març de 2012, des d'on portava els seus negocis i assumptes mafiosos, i utilitzava el seu fill per mantenir el contacte amb els clans de Palerm (sud).

Continuen buscant Matteo Messina Denaro

'Il Dottore' és considerat com una persona de l'entorn del "capo de capos", Matteo Messina Denaro, el criminal més buscat d'Itàlia i pròfug des de fa tres dècades. Messina és també conegut com a 'Diabolik', pel personatge del popular còmic italià.

El 2001 el seu nom es va fer conegut per tot el món quan la revista L'Espresso va posar una foto seva a la seva portada assenyalant-lo com el mafiós més important amb el missatge: "Vet aquí el nou capo de la màfia".

El 2006 diversos mitjans italians van afirmar que tenia problemes renals i necessitava operar-se. Uns mesos més tard va ser vist en un hospital de Marsella (França) en el qual va anar per a aquesta intervenció, registrant-se amb un nom fals per no aixecar sospites.