Cop judicial contra Angela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat. El Jutjat Penal número 19 de Barcelona ha condemnat Dobrowolski a vuit mesos de presó per un delicte de violència domèstica. Concretament per llençar-li un objecte al productor i exmembre de la Trinca, qui en aquell moment era la seva parella, l'any 2019, a l'habitatge que compartien. Tot i això, el tribunal ha decidit suspendre-li la pena a condició que no torni a delinquir en tres anys. 

Entre els acords pels quals Dobrowolski no entrarà a la presó, a més d'haver d'estar tres mesos sense delinquir, s'ha acordat la prohibició de tinença d'armes durant dos anys i un dia i s'ha imposat una ordre d'allunyament de 1.000 metres i la prohibició de comunicació amb Mainat per qualsevol via durant un any i vuit mesos. Tot això, després que l'acusada hagi reconegut els fets, la quals cosa ha permès que s'hagi arribat a una conformitat.

Però Dobrowolski també haurà d'estudiar: haurà de fer un curs de reeducació en matèria de violència domèstica, així com pagar una multa de quatre mesos a cinc euros diaris (uns 150 euros). D'altra banda, està previst que el 15 de juliol comenci el judici contra Dobrowolski per intentar assassinar Mainat.

Judici per intent d'assassinat al juliol

Mainat ha remarcat, després d'aquesta condemna contra Dobrowolski, que el judici del 15 de juliol per suposadament intentar assassinar-lo serveixi per aclarir els fets. De fet, ha assegurat que "costa molt d'assumir" que la seva exparella "hagi intentat una cosa tan terrible". Així ho ha destacat en declaracions als mitjans aquest dijous davant de la Ciutat de la Justícia, situada entre l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona. 

Josep Maria Mainat a la Ciutat de la Justícia aquest dijous / David Zorrakino, Europa Press
Josep Maria Mainat a la Ciutat de la Justícia aquest dijous / David Zorrakino, Europa Press

Dobrowolski tornarà a seure al banc dels acusats el proper 15 de juliol per suposadament haver intentat assassinar Mainat amb una injecció d'insulina la matinada del 23 de juny de 2020, que li va causar un coma hipoglucèmic del qual va aconseguir recuperar-se. El productor de televisió ha explicat que, tot i que li costa assumir-ho, l'informe dels Mossos d'Esquadra apunta que va intentar acabar amb la seva vida, per la qual cosa vol sentir les explicacions que hagi de donar la seva exdona per aclarir què va passar aquella nit.