La Policia Nacional assegura haver desarticulat la facció més violenta i criminal del Boixos Nois, el grup ultra de seguidors del FC Barcelona. A principi de novembre es va explotar una investigació que des de l’inici de 2020 tenia en marxa la policia espanyola per desmuntar un grup proper als Boixos Nois que es dedicaven al tràfic de drogues i també a la prostitució.

Aquell dia la Policia Nacional, en un gran operatiu desplegat a Sabadell, Polinyà, Castellar del Vallès, Barberà del Vallès (Vallès Occidental) i Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat) van detenir catorze persones vinculades a aquest grup criminal, van confiscar una gran quantitat de droga i van intervenir material d’extrema dreta de grups violents com Casuals, amb propaganda nazi a més d’armes. 

La investigació, liderada per la Brigada d’Informació i els grups de delinqüència organitzada de la Policia Nacional, es va iniciar quan es va tenir sospita que persones vinculades a aquest grup radical del FC Barcelona estava organitzat i havia posat en marxa diversos negocis il·lícits, que passaven per la venda de droga i també un pis on s’exercia la prostitució

Coneguts de l'entorn d'extrema dreta i dels Boixos Nois

Els detinguts, coneguts membres històrics d’aquest grup d’ultradreta, estan acusats de delictes contra la salut pública, explotació sexual, tinença il·lícita d’armes i blanqueig de capitals. Dels 14 arrestats en l’explotació de la investigació, set d’ells van ingressar a presó. 

Fonts policials han explicat que entre els detinguts en l’operació GOL hi ha veterans membres de Boixos Nois com Dídac González i Ivan Chicano, els dos, segons la Policia Nacional, els caps de l’entramat desarticulat per la Policia Nacional. Els altres arrestats també formen part de documents i documents de les brigades d’Informació dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional pels seus vincles amb l’extrema dreta, ultres del futbol i d’altres delictes.

Els agents van realitzar l'entrada i escorcoll en 18 habitatges i locals, donant com a resultat la confiscació de deu armes de foc, nombroses armes blanques, un quilo de cocaïna, més de 5.000 plantes de marihuana i 42 quilos de cabdells, així com diferents substàncies estupefaents com a cocaïna rosa i haixix. La banda també es dedicava al tràfic de medicaments anabolitzants, que s’importaven i es comercialitzaven a Espanya sense cap mena de control ni vigilància.

També s'ha intervingut nombrós material de caràcter supremacista i d’extrema dreta amb propaganda de Boixos Nois, Casuals, Hells Angels i imatges nazis i d’Aldolf Hitler. La policia també va poder bloquejar 300.000 euros en efectiu i diversos comptes corrents a noms dels investigats i detinguts.

La policia creu que la banda era hereva dels Casuals, una altra facció, també violenta, del FC Barcelona.

Dones prostituïdes per pagar els concerts i les pallisses

Segons ha informat la Policia Nacional, en un dels pisos que la policia va assaltar, al carrer Lepanto de Sabadell, els membres d’aquesta banda organitzada propera als Boixos Nois havien instal·lat un prostíbul.

Amb els beneficis econòmics resultants d'aquesta activitat il·lícita finançaven les seves activitats, principalment relacionades amb l'assistència a esdeveniments musicals i esportius per a la difusió d'odi, hostilitat i violència cap a altres col·lectius vulnerables o d’esquerres.