Un conflicte veïnal per un mur que es va esfondrar fa dos anys ha acabat amb dues persones mortes aquest dilluns a Calp (Alacant). Un home francès de 47 anys ha matat a trets l'inquilí de l'adossat del costat, un jove espanyol de 32 anys, i després s'ha llevat la vida amb la mateixa arma. El crim va tenir lloc poc abans de les deu del matí a la urbanització Maryvilla, on l'home assassinat era president de la comunitat. Un veí va alertar als serveis d'emergències després de sentir diversos trets, i fins al lloc s'hi van desplaçar patrulles de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Calp. 

Segons han pogut esbrinar els investigadors, tots dos homes tenien un litigi obert per la caiguda del mur que separava les seves parcel·les, però ningú s'hagués imaginat que aquest conflicte desencadenaria una tragèdia. El jove mort a trets era un conegut arquitecte de la zona, José Pineda, i el seu botxí, un francès que feia temps que vivia a Calp identificat només com Bruno. Aquesta persona hauria disparat dos cops contra Pineda abans de tornar a casa seva i suïcidar-se. 

La Guàrdia Civil ha obert una investigació al respecte sota la batuta del Jutjat d'Instrucció número 2 de Dénia. Els agents han pogut recuperar la pistola amb la qual es va cometre l'assassinat-suïcidi, i han informat que el presumpte homicida no tenia permís d'armes

Un crim que ha colpit la comunitat 

La confirmació de les morts ha estat un xoc per a la comunitat de veïns de la urbanització, que no acaben d'entendre com ha pogut passar alguna cosa així. José Pineda era molt conegut, no només entre la comunitat que presidia, sinó també a Calp; pertanyia a una família del poble de tota la vida i havia treballat a l'ajuntament durant uns anys. 

L'alcaldessa, Ana Sala, ha decretat tres dies de dol oficial amb les banderes de tots els edificis oficials a mitja asta i un crespó negre. També s'han suspès tots els actes públics organitzats per l'ajuntament durant els propers dies.