La Policia Nacional ha detingut un home pakistanès de 43 anys acusat d'haver participat en l'assassinat del seu gendre després que aquest es divorciés de la filla al seu país d'origen. L'acusat s'enfronta a la cadena perpètua per aquests fets, motiu pel qual va decidir fugir i amagar-se a l'estranger. La víctima va morir després de ser disparat amb una pistola durant una discussió entre diversos familiars que es va iniciar arran de la seva decisió de separar-se de la seva dona. 

L'arrest es va fer al municipi alacantí de Cocentaina, on la policia espanyola va poder localitzar el fugitiu, després que els arribés, a través de la Interpol, una Ordre Internacional de Detenció (OID) emesa per les autoritats del Pakistan pel presumpte homicidi de l'exmarit de la filla del detingut. Agents del Grup I de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de la Policia Judicial d'Alacant el van identificar i detenir després que el Grup de Fugitius de la comissaria general de la Policia Judicial de Madrid localitzés l'home en aquesta localitat. 

Amagat a Alacant des de fa dos anys 

El presumpte assassinat va tenir lloc el març del 2022, al Pakistan. Després del crim, l'home va abandonar el seu país i va traslladar-se a l'estat espanyol, en concret a Cocentaina. Allí va passar els darrers dos anys, fent vida normal amb la intenció de passar desapercebut per les autoritats, ja que era conscient que estava sent buscat internacionalment. 

Després d'aquest temps, la Policia Nacional va tenir coneixement que aquesta persona podria estar en aquest municipi d'Alacant. Després de diverses gestions de vigilància i seguiment, van poder constatar la seva identitat, i van procedir amb la seva detenció a finals del passat mes de febrer. El fugitiu va ser posat a disposició del Jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència Nacional, l'òrgan encarregat de tramitar la seva extradició