Un home moria aquesta nit de dijous després de xocar amb el seu cotxe brutalment contra un autobús a la carretera C-31 a l'altura de la localitat de Calafell, al Baix Penedès. El difunt conduïa de forma temerària per la via mentre fugia d'un altre accident en què havia estat implicat, quan es va estampar de cara amb l'autocar. L'incident va obligar a tallar la C-31 de manera temporal en els dos sentits, en plena operació sortida.

Mor un conductor que fugia a Calafell

Els fets es remunten a les deu de la nit d'aquest dijous, quan els Mossos d'Esquadra van rebre una trucada d'emergències per un accident a la carretera catalana C-31 al seu pas per Calafell, localitat tarragonina pertanyent a la comarca del Baix Penedès. La trucada advertia d'un greu xoc entre un turisme i un autobús, per la qual cosa la policia catalana va desplaçar quatre patrulles i es van activar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM.

Ambulància SEM / Carles Palacio

El conductor va morir en l'acte mentre fugia d'un altre accident / Carles Palacio

En arribar al lloc dels fets, en el punt quilomètric 138,6 de la via, van poder veure el cotxe destrossat després d'haver xocat frontalment contra l'autocar i van esbrinar que el xoc, que va resultar ser mortal, s'havia produït quan el conductor fugia del lloc d'un altre accident en què havia estat implicat -per causes que encara s'estan investigant-, segons el Servei Català de Trànsit. Quan circulava de forma temerària a la fuga, va col·lidir mortalment contra el vehicle.

Fuig d'un accident i acaba morint en xocar contra un autobús

Els bombers desplaçats van treballar per excarcerar el conductor, atrapat al seu cotxe, però ja era tard, ja que havia mort directament a conseqüència del cop, convertint-se en la víctima mortal número 39 que ha mort en un accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya enguany. A prop de morir va estar també a Calafell una dona, que era atropellada intencionadament aquest dimarts per la seva exparella, de 48 anys, que la va colpejar amb el cotxe per escapar-se amb el fill d'ella, de cinc anys.

Imatge d'un control dels Mossos d'Esquadra (ARRO) / ACN

Un home atropellava aquesta setmana la seva exparella a Calafell i es fugia / ACN

Segons va poder saber ElCaso.cat, després d'atropellar-la intencionadament a la plaça Pau Casals de la localitat i fugir amb el nen dins del vehicle, l'home va ser trobat en un bar de Cunit, on va ser detingut pels Mossos d'Esquadra. Es tracta d'un nou cas de violència de gènere, ja que l'home, de nacionalitat espanyola, tenia vigent una ordre d'allunyament sobre la dona, a qui havia agredit en anteriors ocasions i qui l'havia denunciat.

Després de ser arrossegada deu metres pel vehicle, la víctima va ser traslladada a l'Hospital del Vendrell amb ferides lleus que, afortunadament, no fan patir per la seva vida. D'altra banda, l'home, que no és pare del nen, va quedar detingut per violència de gènere i per violació de condemna, en aquest cas, l'ordre d'allunyament.