Jorge Ignacio Palma, l'assassí de la Marta Calvo, ha estat condemnat a 158 anys i 11 mesos de presó pel crim de la jove de València i la mort d'altres dues dones: Lady Marcela i Arliene Ramos. No obstant això, només passarà 40 anys a la presó i no ha rebut la màxima pena, que és la de la presó permanent revisable

A part dels tres assassinats, també és culpable de sis homicidis en grau de temptativa i haurà de pagar una indemnització de 565.000 euros a les supervivents i als familiars de les víctimes mortals. La família de Marta Calvo i la resta de víctimes demanaven la presó permanent revisable per aquest assassí i agressor sexual en sèrie, però la jutgessa no ha acceptat aquesta petició. 

Jorge Ignacio Palma, asesino de Marta Calvo / Archivo
Jorge Ignacio Palma ha estat condemnat a 158 anys de presó per l'assassinat de Marta Calvo i altres tres dones / Arxiu

Jorge Ignacio Palma, condemnat a 22 anys de presó per cada assassinat

Segons la sentència, s'ha condemnat a 22 anys de presó a Jorge Ignacio Palma per cadascun dels tres assassinats i passarà un màxim de 40 entre reixes pels crims que ha comès. De fet, tot i la gravetat dels fets, no se li ha posat la màxima pena per assassinat, que és de 25 anys.

La família de la Marta Calvo s'ha mostrat molt sorpresa amb la condemna, ja que s'esperaven una pena més elevada. Jorge Ignacio Palma haurà de pagar 70.000 euros i 75.000 euros a ella i al pare de la víctima com a responsabilitat civil.

Absolt del delicte contra la integritat moral i tot i la seva confessió

No obstant això, la jutgessa ha absolt l'assassí en sèrie d'un delicte contra la integritat moral. Ell mateix va admetre que va esquarterar Marta Calvo i que es va desfer del seu cadàver llençant-lo a les escombraries, però el seu cos no s'ha arribat a trobar mai i es nega a confessar on l'ha amagat.

Introduïa pedres de cocaïna als genitals de les víctimes

Segons s'explica a la sentència condemnatòria, el modus operandi que feia servir per matar les víctimes acostumava a seguir el mateix patró. La majoria de les dones estaven en situació de prostitució, ja que eren més vulnerables. Concretava una cita amb elles i els introduïa pedres de cocaïna als genitals fins a matar-les. Va aconseguir el seu propòsit en tres ocasions.

Jorge Ignacio Palma es nega a dir on està amagat el cos de Marta Calvo

L'error que va cometre Jorge Ignacio Palma va ser quedar amb la Marta Calvo, que era l'única víctima que no era prostituta. La víctima li va dir a la seva mare que quedava amb un noi i li va enviar la ubicació i, a partir de llavors se li va perdre completament el rastre. La Guàrdia Civil va obrir una investigació per trobar-la i l'operatiu va acabar amb la detenció de l'assassí després de confessar que l'havia esquarterat. Actualment, continuen buscant el cos de la víctima, però encara no l'han trobat i les esperances cada vegada son més reduïdes.