L'Audiència de Lleida ha condemnat a 22 anys de presó a Pierre Rico, l'home francès que, el setembre de 2022, va matar a ganivetades el seu company de pis al barri de Cappont de la capital del Segrià. El tribunal l'ha declarat culpable d'un delicte d'assassinat en què aprecia traïdoria i acarnissament, però amb l'atenuant per embriaguesa. En canvi, l'ha absolt dels dos delictes d'amenaces pels quals també estava acusat. A més, en concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar els familiars de la víctima amb 71.300 euros.

Assassinat amb traïdoria i acarnissament

Els fets van tenir lloc el setembre de 2020 quan Rico va matar el seu company de pis clavant-li un total de 17 ganivetades mentre estava dormint. Posteriorment, va fer una videotrucada amb els seus germans, que viuen a França, i els va confessar el crim a la vegada que els va ensenyar el cadàver de la víctima tapat amb un llençol blanc. Un dels germans va ser qui va donar l'alerta als Mossos d'Esquadra, que en arribar al pis van trobar el cos sense vida de l'home. El presumpte autor, però, no hi era. Després de diverses investigacions el van poder detenir a França, on havia fugit després de cometre el crim.

En la sentència de l'Audiència de Lleida, considera provat que va matar el seu company de pis i aprecia els agreujants de traïdoria i acarnissament. Segons el tribunal, Rico sabia que el seu company de pis no es podia defensar i el va atacar amb la intenció de fer-li tot el mal possible. En aquest sentit, apunta que és "evident que la multitud de ferides eren totalment innecessàries" per causar la seva mort. En canvi, també declara provat que havia consumit alcohol i tenia les seves capacitats afectades, motiu pel qual se li ha aplicat l'atenuant per embriaguesa.

Absolt de les amenaces als seus germans

Mentre ha estat condemnat a 22 anys de presó per l'assassinat, el tribunal l'ha absolt dels dos delictes d'amenaces als quals s'enfrontava. Segons la fiscalia, l'home va fer la videotrucada posterior al crim als seus germans amenaçant-los que si no li deixaven diners els faria el mateix. En canvi, com que en la seva declaració el germà de l'acusat es va contradir i no podia assegurar si les amenaces s'havien arribat a produir, el tribunal considera que no s'ha pogut provar i han decidit absoldre'l.