L'Audiència de Las Palmas ha condemnat a 20 anys de presó Marcos José H.S. per l'assassinat amb traïdoria i acarnissament del seu pare, l'advocat i poeta José Rafael Hernández, que va matar a destralades l'octubre de 2018 a la capital de Gran Canaria.

Va matar el seu pare després de trobar la seva mare morta

Segons la declaració de l'acusat, relatada als policies durant la seva detenció, el 14 d'octubre va tornar a casa seva cap a les 22.30 hores i va trobar la seva mare sense vida. Va provar de reanimar-la sense èxit i dues hores després va arribar el seu pare i van discutir. El seu progenitor li va comentar que "feia olor de mort la casa" i se'n va anar al seu dormitori.

Marcs durant la seva declaració / Europa Press

Marcs durant la seva declaració / Europa Press

Tot seguit, segons la seva confessió, va pujar al terrat a buscar la destral i al dormitori on era el pare, ja al llit, va començar a colpejar-lo per les cames i després va seguir per la resta del cos fins que el seu parent va perdre el coneixement. A més, va comentar que va prendre-li la temperatura al seu pare amb un termòmetre diverses vegades per comprovar que estava mort. Al matí va sortir al carrer per "pensar" i a la seva tornada a l'habitatge va trucar els serveis d'emergències, recull Canarias7. Un agent de la Policia científica ha recordat que al cos del seu progenitor s'apreciaven més de 30 els cops.

Destral / Pixabay

Destral / Pixabay

Els policies que van detenir Marcos José H.S. van destacar la fredor que va mostrar l'acusat i també van assenyalar durant la vista judicial que el processat va confessar que va matar el seu pare per la "mala vida" que els va donar a la seva mare i a ell, i que res no va dir del dimoni ni de la nau espacial que en la seva declaració durant el judici va assegurar haver vist: "Sentia al meu cap:  combat al dimoni, combat al dimoni. Talla-li les cames", va explicar. Segons l'advocat de la defensa, Marcos pateix un trastorn psicòtic pel que demanava la seva absolució i l'internament en un psiquiàtric.

20 anys, sense herència i indemnització

Segons la sentència de la secció primera de l'Audiència, feta pública aquest divendres, el condemnat, que va ser considerat culpable de l'assassinat per un jurat, ha estat condemnat a 20 anys de presó, no podrà heretar del seu pare a causa d'indignitat i haurà d'indemnitzar amb 6.000 euros la germana del seu progenitor, qui va exercir l'acusació particular i va demanar la presó permanent revisable per al processat (mínim de 25 anys).

Manilles|Esposes / Mossos d'Esquadra

Manilles / Mossos d'Esquadra

El magistrat que va presidir el judici, Pedro Herrera, argumenta que l'assassinat comès pel processat "no és de singular consideració i gravetat" per a l'aplicació de la presó permanent revisable i afegeix que, encara que la víctima tingués 78 anys i patís leucèmia crònica, no s'inclou dins del grup especialment vulnerable, ja que no consta que patís una discapacitat física o mental. A més, Herrera ha absolt Marcos José H.S. del delicte d'abandonament del que se li acusava en relació amb l'assistència de la seva mare que cuidava perquè patia una malaltia degenerativa.

Pel que fa al delicte d'assassinat, el magistrat ha considerat que es presenten les circumstàncies d'agreujant de parentiu i l'atenuant de confessió, ja que va ser l'acusat el que va trucar al 112 i va informar del seu crim.