Conduir descalç, amb les xancletes posades, sense samarreta o traient el colze per les finestres baixades. Són diverses les infraccions de trànsit pròpies de l'estiu que la Direcció General de Trànsit (DGT) prohibeix i sanciona amb multes als conductors. Algunes d'aquestes, com les abans esmentades, són bastant conegudes per a tothom i s'intenten evitar per no haver de pagar cap sanció. D'altres, en canvi, són bastant desconegudes per a la gent i moltes persones ni tan sols saben que existeixen i que es poden sancionar. Aquest és el cas de les multes per infringir la temperatura a l'interior del cotxe. en aquest sentit, des de la DGT alerten que conduir amb molta calor dins el vehicle pot ser igual que fer-ho anant borratxo.

Multes de 200 euros per conduir amb molta calor al cotxe

Si tens l'aire condicionat o el climatitzador del cotxe espatllat, més val que vagis de pressa a reparar-lo. I és que des de la DGT alerten que, en cas que la temperatura interior se situï al voltant o per sobre dels 35 graus, pot comportar que el conductor no estigui en les millors condicions per agafar el volant i, per tant, comporta una multa de 200 euros. Això sí, no es perd cap punt del carnet de conduir. Per tal de garantir el benestar dels ocupants del vehicle, segons apunten des de l'organisme públic, la situació ideal és que la temperatura se situï entre els 21 i 23 graus.

El més recomanable per tal que no faci molta calor al vehicle, que pot arribar a estar a 60 graus a l'interior en el cas d'estar estacionat al carrer sota el sol, és activar l'aire condicionat un parell de minuts abans d'emprendre la marxa i assegurar-se que la temperatura disminueix abans de circular. En alguns casos, fins i tot, els comandaments a distància dels cotxes permeten baixar les finestres abans d'obrir-lo. Només cal prémer durant uns segons el botó de desbloqueig de les portes perquè baixin els vidres i s'alliberi l'aire calent de l'interior abans de pujar-hi.