Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una nova modalitat de venda de droga a la ciutat de Barcelona. Una parella, els dos sud-americans, i que ja han ingressat a presó, oferien la droga per WhatsApp als seus clients, que feien la comanda i en pocs minuts, en una moto que es movia per Barcelona a gran velocitat, els hi entregava a la porta de casa seva. Els dos detinguts oferien amfetamines i cocaïna que mai portaven en grans quantitats a sobre i que guardaven en pisos que no eren casa seva i que sumava un valor de 205.403 euros, en vuit quilos de cocaïna, amfetamines, metamfetamina, ketamina, èxtasis i mefedronai GHB.

La investigació va arrencar arran de dues detencions que van fer agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que va detectar dues persones que anaven amb motocicleta i entraven i sortien d’un immoble del carrer Provença en actitud sospitosa. Els agents van identificar les dues persones i en l’escorcoll els van localitzar diverses drogues i entre l’escuma protectora i la cobertura del casc, una bossa de plàstic d’auto tancament amb dosis separades per tipologia i 160 euros en bitllets fraccionats.

Venda per internet i entrega a domicili

El cas se’l va quedar el Grup de Salut Pública de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) que va anar estirant el fil fins van poder comprovar que els dos es dedicaven a la venda de droga al detall amb una narcomoto. Els dos sortien sempre del seu domicili amb el casc de la motocicleta posat i amb la droga amagada a l’interior. A vegades també la portaven oculta dins un amagatall anomenat ‘caleta’, situat a la part davantera del vehicle i que els narcotraficants l’utilitzen habitualment per ocultar-hi la droga. Fent-ho d’aquesta manera evitaven que en un escorcoll policial es pogués localitzar la droga.

La narcomoto anava a gran velocitat i feien moviments i maniobres ràpides per fer moltes vendes i evitar possibles deteccions policials. Per WhatsApp els clients demanaven la droga i en pocs minuts els hi entregaven a casa seva, i sempre a l’interior del bloc, per evitar ser observats per la policia. Els detinguts feien servir domicilis anomenats ‘guarderies’ on amagaven i protegien les provisions de drogues per disposar-ne, i que normalment no eren els seus domicilis habituals. D’aquesta manera disposaven de gran quantitat de substància a la seva zona de venda, a Barcelona ciutat, però podent transportar poca quantitat en cada viatge que realitzaven, els quals eren nombrosos cada dia.

drogues Barcelona
Imatge de part de les drogues que els Mossos van intervenir als narcos de la mort de Barcelona | CME

Droga per valor de més de 200.000 euros

En aquests magatzems es van intervenir més de vuit quilos de cocaïna, amfetamines, metamfetamina, ketamina, èxtasis i mefedronai GHB, més de 1.300 pastilles i pots de droga. En tant sols un dels turismes propietat dels detinguts s’hi van localitzar quatre quilos d’èxtasi. En total, segons els Mossos, la droga intervinguda tenia un valor de 205.403 euros. Els detinguts van passar el dia 12 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, qui en va decretar el seu ingrés a presó.