Una dona convenç una amiga seva perquè vingui des de Colòmbia a Gran Canària i en arribar la droga i l'obliga a prostituir-se. La víctima aconsegueix escapar a les Illes Balears i ara la Policia Nacional ha detingut dues dones i un home.

Enganya una amiga perquè vingui a Canàries

Tot va començar a la Policia Nacional de Balears, on la víctima, una dona de nacionalitat colombiana, va denunciar que havia estat enganyada per venir a Espanya amb una oferta de feina i havia acabat sent forçada a prostituir-se.

Policía Nacional / Archivo Europa Press

Una dona va ser enganyada per venir des de Colòmbia i la van forçar a prostituir-se després de drogar-la / Europa Press

La dona va narrar als agents que una coneguda seva que residia a l'illa de Gran Canària va contactar amb ella i li va prometre una feina amb una bona remuneració per a ella i la seva família de Colòmbia.

També li va oferir pagar el bitllet d'avió i li va dir que l'aniria a buscar a l'aeroport. La víctima va accedir, deixant enrere tota la seva família i una feina que ja tenia a Colòmbia.

La droguen i l'obliguen a prostituir-se

Un cop arribada a Espanya, l'amiga i un home la van recollir i la van portar a una casa a Telde, localitat de Las Palmas.

Llavors, segons el relat de la víctima a la Policia Nacional, va ser drogada i es va despertar en una altra casa al carrer Molino de Viento de la capital de Gran Canària.

Allà, una altra dona la va obligar a prostituir-se, al·legant que havia de pagar el deute contret amb el bitllet d'avió.

Si no ho feia, amenaçaven de fer mal a la seva família a Colòmbia.

Després de diversos dies, en un moment de badada dels seus captors i després de fer un servei fora de la casa on la tenien contra la seva voluntat, va aconseguir fugir i agafar un vol a les Illes Balears.

Va ser llavors quan va denunciar a la comissaria els fets. En acabat d'explicar els fets, va ser auxiliada.

Fuig a Mallorca i enxampen els autors

La investigació policial va arribar fins a Canàries, on va culminar amb la detenció de dues dones: l'amiga i la madame de la casa on es prostituïa, de 44 i 51 anys. Les dues tenien antecedents policials.

També es va arrestar un home de 36 anys amb vuit antecedents. Tots tres van ser acusats de delictes de tràfic d'éssers humans per a l'explotació sexual, delicte de prostitució i contra els drets dels ciutadans estrangers.

Calle Molino de Viento Las Palmas / Google Maps

La van traslladar a una casa després de drogar-la per forçar-la a prostituir-se / Google Maps

Instruïts els corresponents atestats policials, els detinguts van ser posats a disposició de les autoritats judicials competents, decretant l'ingrés a presó d'un d'ells.

La intervenció policial va ser portada a terme per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Les Palmes de Gran Canària i la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Palma de Mallorca.