Gijón ha despertat avui amb la pitjor de les notícies. Una nena de sis anys ha sigut trobada morta al domicili de la seva mare, i aquesta ha estat detinguda pel presumpte assassinat. Els fets han ocorregut a un pis de lloguer a l'avinguda Gaspar Laviana situat al barri El Llano de la localitat asturiana.

La Policia Nacional havia estat alertada per la família de la nena com que no tenien notícies de cap de les dues. Per a quan els serveis d'emergència van aconseguir entrar en el domicili, la nena ja era morta. La van trobar tendida en el llit amb la mare al seu costat. Segons fonts policials, l'hora de la mort es situa en torn a la mitjanit. 

Li hauria donat barbitúrics

L'acusada va indicar als agents que havia pres pastilles, i va ser transportada, ja detinguda, a l'Hospital de Jove de Gijón per observació. Encara no han arribat els resultats de l'autòpsia, però les primeres investigacions apunten que la asfixia per ingesta de barbitúrics podria ser la causa de la mort. 

La Policia Nacional de Gijón s’ha fet càrrec de la investigació. Fonts consultades per l’agència EFE han explicat que la dona s’havia separat feia poc, i era el seu torn de la custòdia de la filla, que havia arribat feia dos dies de casa del seu pare, qui resideix fora d’Astúries. Per altra banda, el Tribunal Superior de Justícia d'Astúries ha informat que la mare no passarà encara a disposició judicial.

Fa mig any una altra tragèdia va commocionar tota Astúries. L’assassinat d’Érika Yunga, una nena de 14 anys a mans del seu veí. Aquest cas va ocórrer a Oviedo, on un dels veïns de la nena, un home de 31 anys la va assetjar durant mesos fins que va acabar matant-la a punyalades a les escales de l'edifici en el qual vivien.  L’assassí tenia antecedents per agressió sexual i altres veïns van assegurar que estava obsessionat amb l’Érika. A més, després de cometre el crim, es va autolesionar amb la mateixa arma, clavant-se-la fins a vint vegades al pit, la cara i el coll.