Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de l'Ametlla del Vallès han desmantellat una plantació de marihuana i han detingut quatre persones en aquest municipi del Vallès Oriental. Va ser el passat 22 de març quan la Policia Local va detectar que hi havia una nau que desprenia molta calor, motiu pel qual van alertar dels fets als Bombers de la Generalitat. Aquest cos va fer les corresponents comprovacions i va descobrir que dins l'edifici hi havia una plantació de marihuana amb una gran infraestructura habilitada.

Davant aquesta situació, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Granollers van obrir una investigació sobre el cultiu i, l'endemà, van fer una entrada i escorcoll de la nau, confirmant l'existència del cultiu, que tenia unes 1.400 plantes. Posteriorment, van precintar els accessos a l'edifici a l'espera de poder tornar-hi per a desmantellar-la i recollir proves i indicis que apuntessin cap als possibles responsables de la plantació.

Van trencar el precinte i es van colar a la plantació

Poques hores després que la policia catalana precintés el local perquè ningú hi pogués entrar, ja durant la matinada de diumenge, la Policia Local va detectar que algú havia trencat el precinte. A més, a l'interior de la nau se sentien sorolls. Davant d'això, es va alertar els Mossos, que també es van activar fins al lloc. Quan van entrar a l'edifici, van trobar-se que hi havia diverses plantes tallades i preparades per emportar-se. A més, es va detectar que hi havia quatre persones amagades a la teulada, on s'havien intentat ocultar en veure's sorpresos per la presència policial. 

Malgrat que es va avisar els Bombers de la Generalitat perquè els rescatessin, ells mateixos van acabar baixant pel seu propi peu. Tots quatre, de 23, 25, 28 i 31 anys, van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i d’un de defraudació de fluid elèctric, ja que el cultiu s'alimentava de llum aconseguida amb una connexió il·legal. La investigació, a hores d'ara, segueix oberta i no es descarta que puguin produir-se més detencions.