Els Mossos d'Esquadra investiguen un vídeo que s'ha publicat a les xarxes socials i que posa en relleu que aquesta matinada un grup de persones ha accedit, sense permís i posant en risc la seva vida, a l'interior de la Catedral de Tarragona.

Tal com es pot veure a les imatges, a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, es veu com un mínim de tres persones van colar-se a la catedral de Santa Tecla i, per unes escales interiors, van accedir fins al terrat i a la zona que dóna accés a la part superior de la portalada principal. A les imatges es veu com també van sortir a l'exterior de la façana d'aquest temple del centre de la ciutat.

Els vídeos, que han corregut com la pólvora per Tarragona, demostren que els intrusos es van poder passejar per diversos llocs de la catedral.

Des de l'Arquebisbat s'ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra aquest assalt i la policia catalana ha obert una investigació. Ara per ara, segons les primeres informacions recollides sobre aquest incident, no sembla indicar que s'hagin emportat res de l'interior del temple.

L'Arquebisbat anuncia mesures de seguretat per evitar noves intromissions

Des de l'Arquebisbat es creu que l'accés a la teulada s'ha fet des d'algun dels edificis adjacents a la Catedral i en cap moment s'ha accedit a l'interior del temple de la Catedral. Si bé alguns veïns han explicat que el vídeo és d'aquesta matinada, es desconeix el dia en què s'ha pogut realitzar aquesta gravació que posteriorment s'ha difós a través de les xarxes socials, segons l'Arquebisbat.

Des del capítol catedralici es prendran les mesures que correspongui per evitar que es torni a produir un comportament tan "irresponsable que posa en risc la seguretat dels qui l'han comès i pot ocasionar greus danys al monument".