Un cocodril mata un adolescent de 16 anys a Austràlia. Els rèptils d'aquest país d'Oceania estan catalogats com els més grans del planeta i habiten no només a les zones costaneres sinó també de pantanoses. Són ferotges i poden superar els sis metres de llarg, cosa que va fer saltar totes les alarmes el 2011 per la seva aparició en àrees urbanes amb motiu de les inundacions d'aquell moment. Ara, s'ha donat un nou incident mortal a prop d'una illa de l'estret de Torres, al nord-est australià i molt pròxima a Papua Nova Guinea, on un noi que es trobava nedant després de tenir problemes amb la barca va acabar perdent la vida entre les dents d'aquest animal.

La Policia de l'estat de Queensland ha confirmat que el cadàver que van trobar a prop de l'illa de Saibai és del menor d'edat. El noi es trobava desaparegut des d'aquest dijous i, tal com han informat fonts policials aquest divendres, l'han trobat mort. La víctima anava amb un amic de 13 anys en una barca a la que navegaven per aquesta zona d'Austràlia, però van tenir un incident i van decidir nedar fins a la vora per posar-se fora de perill, segons ha explicat el canal 7 de la televisió australiana. Però només un d'ells va arribar a terra ferma sense que el seu company tres anys més gran que ell arribés a la platja.

Un cocodril de tres metres i mig

El cadàver ha estat trobat aquest dijous a la tarda en un manglar. Aquesta troballa ha traslladat la policia científica per analitzar el cos i ja es tenen les primeres hipòtesis que el relacionen amb un cocodril marí o australià. "Les ferides són consistents amb (l'atac) un cocodril gran, d'uns tres metres i mig", ha assegurat el funcionari del Departament de Medi Ambient de Queensland, Simon Booth. Els cocodrils d'estuari a Austràlia són coneguts pels ferotges atacs, alguns mortals, i abunden a la regió tropical del nord australià després que fossin declarats una espècie protegida el 1971.