La Fiscalia de Granada ha sol·licitat dotze anys de presó per a tres germanes acusades juntament amb les seves parelles de liderar un clan dedicat al tràfic de drogues a la venda al detall a Motril, una organització criminal centrada en la cocaïna i l'heroïna.

Deu persones processades per narcotràfic

Segons l'escrit provisional d'acusació del Ministeri Públic, al qual ha tingut accés Efe, els fets es remunten al mes de novembre de 2015 quan arrenca una investigació per desmantellar una xarxa de narcotràfic que ha permès processar deu persones.

Aquest entramat actuava de manera senzilla però coordinada i estava dirigit per tres germanes d'uns 40 anys que actuaven amb les seves respectives parelles, els sis acusats dels delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública.

Judici|Seny jutge martell

Judici / Arxiu

Els sis compartien la direcció de totes les operacions de tràfic de cocaïna i heroïna d'una xarxa amb els altres quatre implicats, necessaris per a la comissió dels delictes.

Aquesta organització familiar "es valia" de tercers que, per encàrrec, transportaven la droga de Granada a Motril per a la seva posterior venda.

Un operatiu de vigilància sostingut fins al gener de 2016 va permetre detectar una desena d'operacions fins que, ja el febrer d'aquell any, la Policia Nacional va realitzar registres als domicilis dels principals implicats.

Dotze anys de presó i multa

L'operació va permetre droga que al mercat hauria assolit un valor superior als 20.300 euros.

La Fiscalia ha sol·licitat dotze anys de presó i el pagament d'una multa de 60.000 euros per a cadascuna de les germanes i les seves parelles en considerar que els sis van cometre els delictes d'organització criminal i contra la salut pública.

El Ministeri Públic ha sol·licitat per als altres quatre processats, acusats només de tràfic de drogues, penes d'entre cinc i sis anys de presó i multes de fins a 60.000 euros.

Els deu acusats seran jutjats per aquests fets en dues sessions previstes per als dies 13 i 14 d'octubre a la Secció Primera de l'Audiència de Granada.