No és una protesta contra el maltractament animal, ni tampoc per visibilitzar una acció concreta de benestar de les mascotes: són persones que s'identifiquen com a gossos i reclamen el seu dret a ser reconeguts com a tals. Aquesta petita concentració, que alguns mitjans estimen en un miler de persones i d'altres en pocs centenars, va succeir a Berlín, a l'estació de tren de Potsamer Platz, i només van comunicar-se udolant i bordant, segons han informat diversos mitjans centreeuropeus. Les imatges difoses a Internet s'han tornat virals i han provocat comentaris com "truquin al control d'animals" o "a la gossera", entre d'altres.

 

Les centenars de persones es troben amb màscares de gossos i d'altres que són utilitzades pel furry. D'aquest darrer hi ha diversos fans que normalment es vesteixen i fins i tot fan convencions (especialment als Estats Units, Alemanya, el Regne Unit, Mèxic, Filipines i el Japó) per intercanvi d'idees, molt d'aquests, a més, assumeixen la identitat del personatge. Sigui quina sigui la seva raó per la qual van concentrar-se allà, a les portes de l'estació de ferrocarril Potsamer Platz de Berlín, es consideren com a persones transespècie, que volen ser reconegudes per una diferent a la humana, tot i que moltes vegades té una vessant molt propera amb les relacions sexuals amb animals, que podria ser considerada com, a zoofília.

Les crítiques a la concentració de 'gossos' no s'han fet esperar

La concentració va ser espontània i, segons recullen diversos mitjans com el New York Post, les crítiques no van trigar a arribar. "Truquin al control d'animals i donin-los la seva dosi de ràbia", "simplement abandonin-los a la tundra siberiana i deixi'ls sobreviure amb els seus instints canins" o "no veig a ningú olorant la cua aliena", són alguns dels comentaris més repetits, d'una o altra manera, a les xarxes socials. Però també hi ha un que destaca entre els usuaris i, precisament, és una de les preguntes formulades més habituals: "Si són detinguts, aniran a la gossera?"