La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns un sacerdot i la seva parella sentimental, un altre home, acusats tots dos d'un delicte contra la salut pública en la modalitat de tràfic de drogues. I és que el mossèn, adscrit a la parròquia de San Sebastián del municipi de Don Benito, a Badajoz, venia entre els feligresos Viagra i altres afrodisíacs amb una gran càrrega activa fent servir la casa sacerdotal com una espècie de narcopis. A la localitat, d'uns 37.000 habitants, tothom coneixia al mossèn Alfonso, i tothom sabia que tenia parella i convivia amb ella. Això no va afectar la seva popularitat, de la que gaudia gràcies a ser molt proper amb els parroquians i a la seva manera particular d'impartir la missa. Ara han descobert un tercer motiu, molt menys virtuós. 

La investigació va començar fa uns mesos, quan els agents de l'Institut Armat van tenir coneixement que a la casa d'aquest capellà hi havia un constant tràfec de gent. Després d'un seguiment exhaustiu tant del mossèn Alfonso com de la seva parella sentimental, els investigadors van poder comprovar que tota aquesta gent que acudia a la casa sacerdotal a qualsevol hora del dia i de la nit hi anava amb l'objectiu de comprar aquestes substàncies.

No descarten més detinguts 

Segons sembla, el sacerdot s'havia confiat durant els últims temps, segur que la seva posició com a capellà respectat i estimat per la comunitat li proporcionaria immunitat a les seves activitats il·legals. No cal dir que en això estava molt equivocat. De fet, després d'arrestar-lo a ell i a l'altre home amb qui tenia una relació sentimental, i d'escorcollar tota la casa, la policia encara manté el cas en marxa, i no descarten fer més detencions. Així i tot, la Guàrdia Civil està convençuda que els líders d'aquesta trama eren el mossèn i el seu nòvio. 

Consternació a la diòcesi  

Per la seva part, la diòcesi de Plasència, a la qual pertanyen les parròquies del municipi de Don Benito, ha lamentat la detenció d'aquest sacerdot pel "dolor, sofriment i escàndol que això suposa", mentre el Bisbat de Plasència s'ha posat a disposició dels investigadors per "col·laborar en tot el que sigui necessari".