La Policia Nacional ha desmantellat en diferents municipis del Vallès Occidental un grup criminal, format per 16 persones, que es dedicava al tràfic de drogues, sobretot cocaïna, però també marihuana, i haixix. Els agents han detingut tots els integrants de l’organització i, després de passar a disposició judicial, tres d’ells han ingressat a la presó.

Venien cocaïna al detall

El grup no comptava amb un punt fix de venda; es desplaçaven a demanda per les localitats de Granollers, la Roca del Vallès, Canovelles i les Franqueses del Vallès, sempre a llocs discrets acordats pels clients, els quals contactaven amb els "camells" a través d'uns números de telèfon que feien servir només per a aquest fi. Els delinqüents van assegurar-se una xarxa de clients habituals i tenien una estructura jeràrquica definida, amb dos líders sota els quals es trobaven els "cuiners", encarregats de mesclar i empaquetar les dosis de cocaïna, i els "camells", que distribuïen la droga entre els addictes.

Només els dos caps del grup tenien accés als telèfons per on es comunicaven amb els clients. Al moment de rebre una comanda, ells contactaven amb els "cuiners" i els demanaven les quantitats exactes. Aquests, un cop preparada la mercaderia, la hi feien arribar als "camells", amagant els farcells als lavabos de dos restaurants de Granollers; aquests intercanvis es donaven sense que hi hagués cap mena de contacte entre "cuiner" i "camell". Els venedors, llavors, es desplaçaven fins on els indicaven els clients, els qui obtenien la seva dosi previ pagament en metàl·lic.

Per altra banda, l’organització comptava amb dos pisos on els “cuiners” s’encarregaven de preparar la droga. La localització d’aquests immobles només la coneixien les persones encarregades de la mescla i l’empaquetament de la cocaïna; ni tan sols els líders del grup sabien la ubicació exacta. Aquestes mesures de seguretat tenien com a propòsit dificultar el seu desmantellament en cas de ser enxampats per la policia.

Oferien droga gratis a clients que feia temps que no consumien

Per tal de no perdre el seu volum de venda habitual, si els líders detectaven que algun dels seus clients habituals feia temps que no els demanava producte, es posaven en contacte amb ells. Si aquests els explicaven que "estaven intentant deixar la cocaïna", els oferien dosis gratis amb l'objectiu de reenganxar-los.

Després de diversos mesos d’investigacions i més de 100 agents involucrats, es van poder efectuar vuit entrades i registres simultanis a immobles de Granollers, a la Roca del Vallès i a Lliçà del Valls. L’operació va terminar amb la detenció dels 16 integrants del grup i la confiscació de grans quantitats de cocaïna ja preparada per a la venda, així com de 22.000 euros en metàl·lic.