Com si fossin il·lusionistes tan famosos com Harry Houdini, aquests lladres robaven habitatges habitats sense forçar el pany de les portes i sense deixar rastre. El grup criminal desarticulat per la Policia Nacional a Màlaga va ser descobert i es va conèixer aviat el seu truc per entrar a les cases: utilitzaven la tècnica de l'impresioning. A l'operació contra aquests peculiars delinqüents han estat detingudes set persones relacionades, suposadament, amb 24 robatoris a la província malaguenya. Els agents han dut a terme, a més, dos registres, un a Màlaga capital i un altre a Alhaurín de la Torre.

Però, com feien per entrar sense aixecar sospites ni cap rastre? Per accedir als habitatges, els investigats introduïen al pany una clau mestra a la qual se li adhereix una fina làmina d'alumini deformable que, en trobar-se dins del bombí, es modela amb petits moviments fins a aconseguir crear una còpia per obrir la porta i que ningú no s'adoni que l'han obert.

Investigació, amenaces i detenció

Tot i que no sempre eren tan fàcils d'ocultar els assalts. La investigació de la Policia Nacional, de fet, es va iniciar arran d'un robatori amb força comès a Marbella el passat 25 de març en el qual un dels residents a l'habitatge assaltat, un menor d'edat, va ser interceptat quan tornava a casa al replà de l'edifici per tres persones. En va sortir, poc després, una quarta, que va introduir el jove contra la seva voluntat al domicili sota amenaces i mentre l'apuntava amb una arma blanca. La Policia Nacional va aconseguir detenir un dels autors als voltants del domicili i van intervenir una bossa amb part dels efectes robats.

Les detencions van continuar el passat 28 de març, ara ja a la capital malaguenya, on van enxampar tres integrants de la banda després de cometre un robatori en un habitatge. Van ser intervingudes joies que ja han estat tornades als seus legítims propietaris. Tots els assalts, curiosament, es realitzaven durant el dia mitjançant la tècnica de l'impresioning. Un dels detinguts va ser posat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Marbella, que va ordenar el seu ingrés a presó provisional, mentre que els altres van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 14 de Màlaga.