Cau una banda formada per dotze persones que va segrestar i torturar un home per un deute d'1,5 milions d'euros. Els arrestos s'han fet a Màlaga i a Ceuta.

Detinguts a Màlaga i a Ceuta

Vuit persones de nacionalitat espanyola i quatre ciutadans francesos han estat detinguts per la Policia a Màlaga i Ceuta com a presumptes integrants d'una banda que presumptament va segrestar i va torturar a un home per un deute d’1,5 milions d'euros.

Segrestat cinc dies a Coín

Segons la recerca, la trama està implicada en el segrest durant cinc dies d'un ciutadà de procedència belga, sotmès a un tracte degradant pels seus captadors en un habitatge de la localitat malaguenya de Coín, en relació amb la presumpta sostracció d'un carregament de substàncies estupefaents valorat en aquesta quantitat.

El segrest es va produir el passat 1 de juny quan la víctima, resident a Marbella (Màlaga), va ser abordada mentre es disposava a pujar al seu cotxe en el nucli de població de San Pedro Alcántara, ha informat aquest diumenge la Policia en un comunicat.

Se l'emporten a la força cinc encaputxats

Cinc encaputxats proveïts d'armes de foc se'l van emportar per la força i ho van traslladar a una casa de camp en una zona de difícil accés en el terme municipal de Coín.

Els fets van ser denunciats per la família del perjudicat, que va rebre diverses comunicacions dels segrestadors, que els exigien 1,5 milions d'euros a canvi del seu alliberament.

Torturat durant cinc dies deixant-lo sense dormir, agredint-lo i sense dormir

Segons les diligències practicades, la víctima va ser sotmesa durant els cinc dies que va durar la seva captivitat a tracte degradant, amb amenaces, cops, privació total del somni i generació d'hipotèrmia mitjançant la col·locació de bosses de gel pel seu cos amb un ventilador orientat cap a ell, entre altres accions.

La pressió policial va ser el detonant perquè l'organització criminal alliberés el perjudicat malgrat no haver rebut la quantitat suposadament deguda. El motiu del segrest era precisament el robatori d'una gran quantitat de substància estupefaent propietat d'un membre de la trama.

Tots els integrants de la banda tenen antecedents per delictes violents

Després de la recerca, es va determinar que el segrest va ser planificat i executat per un grup criminal assentat fonamentalment a Màlaga i Ceuta, que els seus integrants, amb antecedents per delictes violents, tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes, residien en les localitats malaguenyes de Marbella, Benalmádena i Coín i a Ceuta.

Detenido / Pixabay

Detenen 12 membres d'una banda criminal que va segrestar i torturar un home per un deute d1,5 milions d'euros a Marbella (Màlaga) / Pixabay

Dirigit per un empresari francès d'origen magrebí, l'entramat estava dedicat al tràfic internacional de drogues i comptava entre les seves files amb persones molt violentes, especialitzades en l'obertura de portes d'habitatges i vehicles, per al que empraven tot tipus de recursos tecnològics com a dispositius de geolocalització, inhibidors de freqüència, drons i cambres espia, entre altres artefactes.

Arran de la identificació dels seus integrants, es va dur a terme un dispositiu policial compost per més de setanta agents i l'acció policial es va concretar en l'execució simultània i coordinada de set registres domiciliaris en els partits judicials de Marbella, Coín i Ceuta, que va culminar amb la detenció de dotze persones, entre ells el líder.

Quatre dels detinguts a presó de manera provisional

Els agents van intervenir, entre altres efectes, dispositius de geolocalització, inhibidors de freqüència, drons, cambres espia, material informàtic, una màquina duplicadora de claus, espanyaportes, eines, passamuntanyes, prismàtics, rellotges de luxe, tres vehicles i diners en efectiu. Dels fets coneix el Jutjat d'Instrucció número 1 de Marbella, que ha ordenat l'ingrés a la presó de quatre dels detinguts