La Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'Agència Tributària, ha aconseguit desarticular un grup de lladres molt violents i detenir cinc persones. Els delinqüents feien servir tècniques, mitjans i equipaments especials com càmeres de vigilància i balises GPS per tenir controlats els moviments de les seves víctimes. En alguna ocasió, fins i tot, s'havien disfressat d'agents policials per cometre els robatoris o havien torturat les víctimes fins que aconseguien que els donessin tots els diners.

Els lladres vigilaven els moviments de les víctimes abans de cometre el robatori

La investigació va començar després de Nadal, quan van tenir coneixement d'un grup organitzat de lladres que cometia robatoris per la zona de Madrid amb molta violència. El 25 de desembre, els lladres van instal·lar un dispositiu de gravació en una caixa de llum davant la casa on volien entrar a robar per tenir-ho tot controlat. Posteriorment, van cometre el robatori i es van endur 20.000 euros. Arran de la investigació iniciada, van descobrir que dos dels cinc delinqüents tenien un llarg currículum d'antecedents policials.

A més, també es va poder comprovar que el grup de lladres havia participat en fins a tres robatoris en altres urbanitzacions de Madrid. Els investigadors van poder descobrir que, en tots els casos, els delinqüents feien una fase de vigilància dels moviments de les seves víctimes amb càmeres de vigilància o balises GPS instal·lades als seus cotxes. En una ocasió, haurien segrestat a tota una família i haurien torturat al pare davant dels fills petits, un d'ells de 4 anys, fins que van aconseguir els diners.

Finalment, el passat 14 de març, es va muntar el dispositiu policial per acabar amb aquesta banda criminal. Es van fer cinc entrades i registres de forma simultània en els domicilis dels investigats i tots ells, de diferents nacionalitats, van ser detinguts. En l'operatiu es van intervenir dues pistoles, una pistola detonadora, un silenciador, rellotges, joies, diners en efectiu i documentació falsa. També es van localitzar càmeres de vigilància, balises GPS, eines per forçar portes, inhabilitadors d'alarmes, manilles, brides i armilles policies per a poder cometre els robatoris. La investigació es manté oberta i es busca un sisè lladre.