Cop contra l'organització de codis QR a Madrid. La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres a la capital una fugitiva peruana de 18 anys que exercia com a líder de la banda dedicada a la venda d'entrades falses per concerts. Les autoritats del Perú van detectar durant el 2022 l'estafa produïda per la revenda de tiquets per anar a veure artistes com Bad Bunny o Daddy Yankee a Lima a diversos milers de persones. Segons la policia del país andí, algunes de les víctimes van arribar a pagar per aquest presumpte frau fins a 1.500 soles, que a tipus de canvi actual serien uns 370 euros, per assistent a un dels espectacles.

Detinguda a Madrid i buscada per l'Interpol

La detenció de la noia de 18 anys de nacionalitat peruana i buscada per l'Interpol, s'ha produït al voltant de l'una del migdia en un carrer del districte madrileny de Carabanchel. Els agents del Grup Operatiu d'Investigació Zonal (GOIZ) portaven diversos dies fent indagacions fins que la van localitzar i enxampar. Ella era, segons les autoritats del país sud-americà, la capo de l'organització denominada La banda del QR, que va arribar a estafar a milers de persones al Perú i d'altres territoris més enllà de les seves fronteres.

La noia tenia una ordre de cerca i captura internacional per delictes de suplantació d'identitat, contra el patrimoni, estafa agreujada, contra la fe pública i falsificació de document privat. La fugitiva va utilitzar, durant la revenda de suposades entrades de concerts per Bad Bunny i Daddy Yankee a Lima, un perfil fals i plataformes virtuals per vendre els tiquets falsos entre els mesos d'abril i octubre del 2022. Un cop arrestada per la Policia Nacional, s'espera que passi pròximament a disposició judicial i, quan sigui reclamada per les autoritats peruanes, molt probablement extradida més tard al Perú.