Cap de setmana mogut a Mataró. El passat divendres, 27 de maig, la Policia Local d’aquest municipi de Mataró va detenir un home que passejava per la zona de la plaça de Cuba de Mataró amb una arma blanca, molt agressiu, insultant i amenaçant als vianants i proferint insults clarament catalanòfobs. 

A les vuit de la tarda la Policia Local de Mataró i els Mossos d’Esquadra van rebre diverses trucades alertant que un home armat amb una navalla es passejava per aquesta zona del centre de la ciutat, on hi ha terrasses, i on hi havia molta gent transitant, per l’hora que era, abans del cap de setmana. L’home cridava, mostrava l’arma i va arribar a donar diversos cops a vianants que estaven a la zona i va ferir un home, amb talls. L’home va poder ser atès i les ferides no van revestir gravetat. 

"Català de merda, et mataré”

Durant l’enfrontament, i segons relaten diversos testimonis, l’home va proferir insults contra les persones que hi havia pel carrer i també a les terrasses dels bars de la zona. Entre d’altres, i segons recull el diari Capgròs de Mataró, va arribar a dir "català de merda, et mataré”, insultant a les persones que es creuava o que hi havia a la zona. Durant tota l’estona, l’home mostrava una arma blanca, estil navalla, de grans dimensions, fet que va generar pànic entre els vianants. 

Activats pels avisos derivats del telèfon d’emergències 112, efectius de la Policia Local de Mataró es van presentar al lloc dels fets, podent localitzar i detenir l’home. Es tracta d’un home d’entre 30 i 40 anys amb antecedents, segons fonts de la policia de la ciutat. Les mateixes fonts asseguren que l’home podia patir algun tipus de trastorn. Va passar a disposició judicial acusat d’un delicte d’amenaces i de lesions.

Incidents a Mataró

Fa pocs dies la Policia Local de Mataró va ser atacada per una turba de persones al barri de Rocafonda. Diversos agents de la Policia Local de la capital del Maresme van ser atacats després d’una actuació que es va complicar en aquest calent barri de Mataró. Van recriminar a un home que havia aparcat malament la seva acció, i l’home va respondre de manera violenta. En pocs minuts, un grup d’un centenar de persones van rodejar els policies i els van increpar i insultar, fins que van marxar del lloc. Es va poder detenir l’home que havia iniciat l’enfrontament amb la policia.