Novetats del cas Luis Lorenzo i Arantxa Palomino, acusats d'assassinar la seva tieta política de 85 anys a Rivas-Vaciamadrid. La Guàrdia Civil està buscant el verí amb el qual, presumptament, la van matar. Segons l'autòpsia, va morir per intoxicació de metalls pesants, concretament de cadmi i de manganès, però no han trobat les restes d'aquests metalls al domicili.

Segons l'informe al qual ha tingut accés Caso Abierto, no han trobat ni rastre de cadmi a les mostres analitzades. No obstant això, sí que han trobat manganès, però en quantitats molt petites i insignificants. Així doncs, l'objectiu que té ara la Guàrdia Civil és buscar més pistes que puguin demostrar la presumpta autoria de la parella d'actors.

Pis de Luis Lorenzo a Rivas-Vaciamadrid

Les mostres analitzades les van treure el 25 de maig la casa de Rivas-Vaciamadrid, on els presumptes assassins vivien amb la víctima, una dona de 85 anys amb demència. Cal recordar que la María Isabel va morir gairebé un any abans, el 21 de juny del 2021.

Van detenir Luis Lorenzo i Arantxa Palomino

En un principi, pensaven que es podria tractar d'una mort natural, però els familiars de la víctima van comprovar que hi havia moltes dades que no quadraven i ho van denunciar tot a la Guàrdia Civil. Després d'un any d'investigació, van acabar detenint Luis Lorenzo i Arantxa Palomino com a presumptes autors de l'assassinat.

Enverinada amb metalls pesants

També es va fer una segona autòpsia a la víctima, on van poder comprovar que havia mort enverinada per metalls pesants. Tenia 200 vegades més cadmi de l'habitual i 20 vegades més manganès que el de costum. També hi havia una barreja de quatre medicaments contraindicats.

Una pols blanca molt sospitosa a les piles

Així doncs, a l'escorcoll, els agents de l'Institut Armat van agafar totes les mostres possibles a la cerca del verí amb el qual, presumptament, la van assassinar. En un primer moment, als policies els va cridar molt l'atenció una pols blanca que hi havia al costat de les piles, però van poder comprovar que era bicarbonat.

Han trobat manganès en quantitats molt petites

L'únic que han trobat ha estat manganès, però en quantitats molt petites i no se li ha donat importància, ja que és un metall molt present en molts productes de neteja, xampús i higiene personal. No obstant això, no s'ha de descartar la possibilitat que s'hagin desfet del verí, això explicaria que no hagin trobat rastre dels metalls pesants a casa. Caldrà esperar que se celebri el judici per veure si se'ls acaba condemnant per l'assassinat.